V Karlovej Vsi pribudne nové ihrisko na hokejbal - sprístupniť by ho mali v septembri...

22.7.2021

Zdroj: FB Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Karloveskí hokejbalisti sa dočkali! Mestská časť začne v najbližších dňoch s realizáciou ďalšieho športoviska, tento krát hokejbalového ihriska. Nachádzať sa bude v areáli Základnej školy Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ul. Pre športujúcu mládež aj dospelých ho otvoria v septembri...

„Verejnosť dlhodobo pociťovala nedostatok kvalitných verejných športovísk v Karlovej Vsi. Každoročne sa snažíme zmierniť tento hlboký deficit a ponúknuť ľuďom nové kvalitné priestory a možnosti určené na pestrejšie využitie voľného času,“ vysvetlila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

„Pokračujeme v programe obnovy a budovaní karloveských športovísk určených najmä na podporu športovania detí a mládeže. Po školskom bazéne, novej lodenici, multifunkčnom ihrisku a futbalovom ihrisku ide o ďalší verejný priestor, ktorý bude komplexne obnovený. Nové hokejbalové ihrisko by malo slúžiť nielen aktívnej hokejbalovej komunite, ktorá v Karlovej Vsi pôsobí, ale aj všetkým obyvateľom Dlhých dielov," povedal vicestarosta Braňo Záhradník.

Vysúťažený dodávateľ si stavenisko preberie vo štvrtok 22. júla popoludní. Aktuálne je vo výrobe kovová konštrukcia mantinelového systému aj konštrukcia striedačiek. Na starom, pôvodne basketbalovom ihrisku, demontujú staré koše. Dodávateľ následne urobí analýzu zloženia podkladu pod starým asfaltovým povrchom. Tieto práce sú dôležité pre ukotvenie budúcej konštrukcie mantinelov a striedačiek. Nasledovať bude asfaltovanie nového ihriska.
Hokejbalové ihrisko bude vybavené časomierou, zastrešenými striedačkami pre domácich, hostí i časomerača, chýbať nebudú ani trestné lavice. V projekte sa ráta aj so sadovými úpravami existujúcej zelene po obvode ihriska. Finančné prostriedky vo výške necelých 52-tisíc eur hradí Karlova Ves zo svojho rozpočtu.

​​Karloveský hokejbal reprezentujú kluby Karlova Ves Knights a Vlci Karlova Ves. Napriek rozsiahlej členskej základni, ktorá v súčte tímov prekračuje 60 aktívnych hráčov, nemal doteraz tento šport v Karlovej Vsi na ružiach ustlané. Takmer všetci hráči vzišli z karloveských betónových plôch a ihrísk, kde ako deti s hokejbalom začínali.

Zdroj: FB Vlci Karlova Ves

Za posledné obdobie Karlova Ves vybudovala novú plaváreň v ZŠ Alexandra Dubčeka, novú lodenicu v Karloveskej zátoke a vymenila trávnik a osvetlenie na futbalovom ihrisku na Molecovej ul. Okrem toho realizuje aj finančne menej náročné, no potrebné pravidelné modernizácie športových prvkov na jednotlivých športoviskách.

(ts)
Páčil sa vám článok?