Novomestský starosta Rudolf Kusý má na turnaji Euro 2020 medzi hráčmi svojho favorita, ale nehrá za Slovensko!

16.6.2021

Zdroj: koláž abn - bayer04.de

Páčil sa vám článok?

V jedenástich mestách Európy už niekoľko dní prebiehajú kontinentálne majstrovstvá vo futbale, na ktorých štartuje aj Slovensko, ktorému sa v prvom zápase skupiny podarilo zvíťaziť nad Poľskom 2:1. Na turnaji EURO 2020 reprezentuje Fínsko aj brankár Lukáš Hradecký, ktorý je rodákom z Bratislavy. Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý mu dnes venoval príspevok na sociálnej sieti...

"Priznám sa, pri množstve povinností mi nezostáva veľa času na „nepracovné“ veci a na sledovanie prebiehajúcich majstrovstiev Európy vo futbale už vôbec nie. Samozrejme, úplne sa tomu pri ošiali, ktorý šampionát sprevádza, vyhnúť nedá. Preto ma okrem zatiaľ úspešného vystúpenia našich reprezentantov potešila informácia, že svoje želiezko v ohni má aj Nové Mesto. Brankára Lukáša Hrádeckého, rodáka z Kramárov!" napísal Rudolf Kusý na svoj oficiálny FB profil.

"Nič na to nemení ani fakt, že hrá za konkurenčné Fínsko. Po úspešnom úvodnom vystúpení proti Dánsku ho dnes čaká ďalší dôležitý zápas proti Rusku. Budem mu na diaľku držať palce. Čo myslíte, ako to dnes dopadne?" opýtal sa Rudolf Kusý obyvateľov, ktorý jeho profil na sociálnej sieti sledujú.

Fínsky reprezentačný brankár Lukáš Hradecký sa skutočne narodil 24. novembra 1989 v Bratislave, ale keď mal rok, tak sa s ním jeho otec - profesionálny volejbalista presťahoval do Fínska, kde získal angažmán. Okrem toho má dvoch bratov - Tomáša a Mateja, ktorí sú tiež futbalistami. Lukáš chytával v Dánsku za kluby Esbjerk a Brondby a v roku 2015 prestúpil do nemeckej bundesligy, kde najskôr hájil farby Eintrachtu Frankfurt a v súčasnosti pôsobí v klube Bayer Leverkusen. 

V prvom zápase nastúpil Hradecký za Fínsko proti Dánsku a podal excelentný výkon, keď zneškodnil aj pokutový kop a prispel k nečakanému víťazstvu 1:0 pre Suomi:

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie