V Bratislave povolili prevádzku kúpalísk Delfín a Rosnička - otvoria ich v sobotu

11.6.2021

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

V Bratislave povolil regionálny hygienik prevádzku dvoch letných kúpalísk – Delfín a Rosnička. Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta informovala, že ich otvorí v sobotu (12. 6.) od 09.00 h.

Priaznivci prírodných kúpalísk sa podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava môžu už okúpať aj na Vajnorských jazerách či na jazerách v Rusovciach, Čunove, Ivanke pri Dunaji, na Veľkom Draždiaku v Petržalke, na Kuchajde v Novom Meste či na Hlbokom jazere v Senci. "Vzorky vody preukázali vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie," informovala TASR hovorkyňa RÚVZ Bratislava Katarína Nosálová. Prevádzkovanie prírodných kúpalísk Slnečné jazerá, Zlaté Piesky a letných kúpalísk Tehelné pole, Modra, Lamač, Matador Bratislava sú podľa hovorkyne v riešení na základe podaných žiadostí. "Letné kúpalisko Iuventa, Fajn klub, biokúpalisko Tri vody, biokúpalisko Borovica, Malacky, Pezinok – Sever, Krasňany, Zbojnička Rača ešte nepožiadali o uvedenie kúpalísk do prevádzky," spresnila Nosálová.

Do tohtoročného monitoringu v rámci kúpacej sezóny 2021 bolo zaradené nové prírodné kúpalisko Hlboké jazero – Senec a pribudlo aj ďalšie odberné miesto v lokalite Slnečné jazerá, a to východ. "Z dôvodu premnoženia vlhkomilných tráv na odbernom mieste na Zlatých Pieskoch zo strany Seneckej cesty bolo v tohtoročnej sezóne toto odberné miesto vyradené z monitoringu a nahradené novým odberným miestom – pláž," spresnila hovorkyňa.

Zdroj: Magistrát

Od soboty sa už môžu Bratislavčania chodiť kúpať aj na Delfín v Ružovej doline...

Kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou sa bude kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. V lokalitách s neorganizovanou rekreáciou budú hygienici vykonávať len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva- až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Bazénovú vodu budú preverovať jedenkrát mesačne či podľa aktuálnej situácie. Na webe RÚVZ Bratislava budú počas kúpacej sezóny každý týždeň vo štvrtok zverejňované aktuálne výsledky z rozborov vôd aj s poznámkou, či je voda vhodná na kúpanie. Informácie bude úrad zverejňovať aj na sociálnej sieti.

(TASR)

Páčil sa vám článok?