V plavárni Pasienky už začali napúšťať 50-metrový bazén - kedy vás doň pustia si zaplávať?

6.5.2021

Zdroj: STARZ

Páčil sa vám článok?

V plavárni Pasienky na Junáckej v Bratislave začali od pondelka (3. 5.) napúšťať 50-metrový bazén, aby bolo možné čo najskôr obnoviť jeho prevádzku. Pre TASR to povedal riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta SR Bratislavy Ladislav Križan s tým, že najprv sa do bazéna vrátia deti a športovo talentovaná mládež a čoskoro za nimi i verejnosť.

"Bez symbiózy oboch nebolo, nie je a nebude možné žiadny bazén na Slovensku dlhodobejšie prevádzkovať, straty na tržbách od vzniku pandémie doteraz sú v státisícoch eur," povedal Križan. Pre zlepšujúcu sa pandemickú situáciu v plavárni Pasienky od 26. apríla už obnovili prevádzku 25-metrového bazéna. Napúšťať 50-metrový bazén sa rozhodli, pretože sa verejne komunikuje o ďalšom možnom uvoľnení opatrení aj v oblasti zvyšovania maximálneho počtu športovcov na športoviskách vrátane bazénov.

"Teším sa, že s účinnosťou od 10. mája budú všetky okresy v meste Bratislava už len v prvom stupni varovania. Hoci zatiaľ neevidujeme, že by Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vydal novú reguláciu, na oficiálnom webovom sídle Slovenskej plaveckej federácie sú uvedené nasledovné informácie, a to športové kluby 50-metrový bazén – osem osôb/dráha, celkom 64 osôb, 25-metrový bazén – štyri osoby/dráha, celkom 24 osôb, verejnosť – desať osôb celý bazén," spresnil Križan. Ak ÚVZ SR novú reguláciu oficiálne zverejní, STaRZ sa s ňou najprv podrobne a dôkladne oboznámi.

FOTO: Po dvojročnej prestávke sa na plaváreň Pasienky vrátil jej najstarší návštevník - 96-ročný Otto Šimko

Aj keď sa Otto Šimko narodil v roku 1924 v Topoľčanoch, tak po druhej svetovej vojne prišiel študovať do Bratislavy a už tu zostal. Napriek pokročilému veku žije stále veľmi aktívne. Napríklad viedol konverzáciu v anglickom jazyku pre seniorov alebo si chodieval zaplávať na krytú plaváreň Pasienky. Pred niekoľkými dňami sa tu po dvojročnej pauze opäť objavil, hoci tomu pred dvoma rokmi už ani sám neveril...

V pondelok bratislavská mestská organizácia vzhľadom na čiastočné či úplné výpadky v tréningovom procese už listom oslovila športové organizácie, aby jej spätne dali vedieť, či vôbec plánujú ako športový klub znovu organizovať športový tréning. "Ak áno, či už okamžite v najbližších dňoch po prípadnom umožnení jeho konania sa v 50-metrovom bazéne," spresnil riaditeľ.

Zdroj: FB Starz

​Na prázdny bazén bol veru smutný pohľad...

Športové organizácie požiadal STaRZ, aby sa vzhľadom na vývoj pandémie a stále platný núdzový stav rozhodli zodpovedne, s dôrazom na ochranu zdravia a až po dôkladnej komunikácii s národným športovým zväzom, športovými odborníkmi, a najmä so športovcami, respektíve ich zákonnými zástupcami.

(TASR)

Páčil sa vám článok?