Od utorka už môžu prísť na športové podujatia aj diváci - na futbal však maximálne dve tisícky

26.4.2021

Zdroj: Šk Slovan com

Páčil sa vám článok?

Od utorka 27. apríla sa budú môcť vrátiť na tribúny fanúšikovia v zápasoch profesionálnych súťaží v piatich športových odvetviach. Počet divákov nesmie prekročiť 25 percent celkovej kapacity na sedenie, maximálne sa do hál a na štadióny môže pustiť 2000 fanúšikov v exteriéri a 1000 v interiéri.

Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá upravuje organizovanie hromadných podujatí. Návrat divákov sa dotýka aj hokejovej Tipos extraligy či futbalovej Fortuna ligy. Pre fanúšikov na štadiónoch budú platiť prísne nastavené protiepidemické opatrenia. Ako uvádza ÚVZ, zápasy môžu v dejisku sledovať iba diváci s negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu, nie starším ako 36 hodín a zároveň s výsledkom antigénového testu nie starším ako 12 hodín.

Diváci budú musieť sedieť v každom druhom rade, fanúšikovia hostí majú zákaz vstupu na podujatie. Znamená to, že najbližšie derby Fortuna ligy, teda zápas FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa už bude môcť hrať v nedeľu 2. mája aj s domácimi divákmi a takisto šláger jarnej časti medzi Slovanom a DAC Dunajská Streda, ktorý je naplánovaný na nedeľu 9. mája 2021 na Tehelnom poli, budú môcť navštíviť najvernejší slovanisti. Je po možné, že po jednom z týchto dvoch zápasov budú môcť belasí oslavovať majstrovský titul sa sezónu 2020/2021 za predpokladu, že Slovan získa rozhodujúci náskok pred svojimi prenasledovateľmi, ktorými sú práve jeho dvaja nadchádzajúci súperi. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?