FOTO: Futbalový klub ŠK Slovan venoval obyvateľom Bratislavy tisícky nedostatkových respirátorov

4.3.2021

Zdroj: ŠK Slovan.com

Páčil sa vám článok?

Súčasná náročná situácia na Slovensku nijako neobišla ani Bratislavu. ŠK Slovan ako klub, ktorý reprezentuje hlavné mesto Slovenska, pomohol bratislavským mestským častiam. Klub odovzdal mestským častiam Nové Mesto, Ružinov, Petržalka a Záhorská Bystrica desiatky tisíc respirátorov triedy FFP2.

Odovzdávanie respirátorov starostom jednotlivých mestských častí sa uskutočnilo priamo na Tehelnom poli. Zúčastnili sa na ňom všetci štyria starostovia, generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml., a taktiež šiesti hráči z A-tímu ŠK Slovan. Desiatky tisíc respirátorov FFP2 si mestské časti prerozdelia podľa svojich potrieb, prioritne však nájdu uplatnenie u ohrozených skupín, medzi ktoré patria v tejto dobe najmä seniori.

„Som veľmi rád, že sa nám aj v týchto ťažkých časoch, v ktorých to ako klub nemáme ľahké, podarilo nájsť cestu, ako pomôcť Bratislave. Ochranné pomôcky sú nedostatkovým tovarom. Preto verím, že venovaním respirátorov mestským častiam naozaj pomôžeme, a že sa čoskoro vrátime do lepšieho života. Situácia je vážna a zodpovednosť ľudí mimoriadne dôležitá, o to sú ochranné prostriedky v tejto dobe cennejšie,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. 

​Respirátory FFP2 starostom odovzdali osobne šiesti hráči Slovana – Vasil Božikov, Erik Daniel, Filip Lichý, David Strelec, Vernon de Marco a Vladimír Weiss (na snímke). Aj hráči sú spokojní, že takto symbolicky pomohli Bratislave. „Som rád, že môžeme pomôcť Bratislavčanom v tejto ťažkej situácii počas pandémie. Verím, že sa situácia zlepší, zdravie je prvoradé,“ vyhlásil kapitán Vasil Božikov.

Zdroj: ŠK Slovan.com

Starostovia mestských častí ocenili tento krok zo strany ŠK Slovan Bratislava. „Chceme sa veľmi pekne poďakovať Slovanu Bratislava. Aj ja mám belasé srdce, jednou z mojich prvých spomienok z detstva je, ako ma otec ako malého prehadzoval cez plot na zápas Slovan – Sparta v sezóne, keď sme získali titul. Tieto medicínske respirátory budú pre nás veľkou pomocou. V prvom rade ich použijeme pre učiteľov našich materských a základných škôl. Chceme, aby boli chránení, keď sa pevne verím čoskoro vrátime do normálneho života, v ktorom sa školy opäť otvoria a deti sa do nich budú môcť vrátiť,“ povedal Martin Chren, starosta mestskej časti Ružinov.

Zdroj: ŠK Slovan.com

​Respirátory putujú aj na pravý breh Dunaja. „Keďže sme 117-tisícová mestská časť, čo sa ukazuje aj pri spočítavaní, tak chceme prioritne pomôcť seniorom. Už sme im nejakú várku poslali, o toto ju navýšime, a k tomu niečo pridáme. So zmenami pravidiel bude väčší dopyt po respirátoroch, preto sme radi, že týmto môžeme seniorom pomôcť a zároveň dať respirátory na školy pre učiteľov,“ vyhlásil Ján Hrčka, starosta Petržalky.

Zdroj: ŠK Slovan.com

​Klub venoval ochranné prostriedky aj pre občanov Záhorskej Bystrice. „My už oddnes začíname s distribúciou, do každej domácnosti chceme dať po dva kusy. Urobíme tak aj vďaka športovcom a celému Slovanu Bratislava, za čo patrí klubu veľká vďaka,“ uviedol Jozef Krúpa, starosta Záhorskej Bystrice.

Zdroj: ŠK Slovan.com

​ŠK Slovan venoval respirátory aj pre svoju „domácu“ mestskú časť Nové Mesto. „Žijeme ťažkú dobu pre každého, zvlášť pre ľudí, ktorí patria medzi skupiny ako deti, seniori či ľudia bez domova. Títo ľudia očakávajú od samosprávy a starostov pomoc. Chceme zabezpečiť ľuďom dezinfekcie, vitamíny, ale predovšetkým respirátory. Vďaka pomoci Slovana splníme náš cieľ. Myslím si, že tým hráči a slovanisti dokázali, že majú nielen dobré nohy, ale aj dobré srdcia. Ďakujeme,“ povedal Rudolf Kusý, starosta mestskej časti Nové Mesto.

(ars)

Páčil sa vám článok?