Radšej dať príležitosť mladým, ako vyhodiť peniaze na hviezdu, ktorá vypadne v 1. Kole

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že nášmu mestu sa vyhli najväčšie hviezdy tenisového ženského nebíčka, fanúšikovia bieleho športu si tento týždeň mohli a do nedele aj môžu prísť na svoje.

V hale C Incheby sa v nedeľu 29. októbra končí 2. ročník turnaja WTA Tour EuroTel Slovak Indoor 2000 s dotáciou 110 tisíc dolárov, na ktorom sa predstavilo to najlepšie, čím disponuje slovenský ženský tenis plus niekoľko zaujímavých hráčok zo zahraničia.

Medzi pôvodne prihlásenými síce chýbala plánovaná jednotka a minuloročná finalistka Kim Clijstersová z Belgicka, ale usporiadatelia verili, že dôstojne ju zastúpia Francúzka Sidotová, prípadne dvojica našich najvyššie postavených dievčat Nagyová - Habšudová.

Generálny sekretár STZ a riaditeľ turnaja Igor Moška mal však v talóne aj ďalšie esá: „Voľné karty dostali Češky Hantuchová s Bedáňovou a obe naznačili v poslednom období veľké zlepšenie. Celkove očakávam veľmi vyrovnaný turnaj, v podstate všetky hráčky sa pohybujú medzi prvou stovkou.“

Len pre zaujímavosť, rozpočet turnaja je 10 miliónov korún, vstupné sa počas jednotlivých dní vyšplhalo na 150 korún za sobotu a nedeľu. A čo sa týka spomínaných hviezd, Igor Moška prizvukuje: „Nie je našou politikou dať veľké peniaze hviezde a riskovať, že v 1. kole vypadne... Radšej dáme príležitosť mladým dievčatám.“

Ešte jedna dôležitá správa z tenisu. Minulý týždeň sa rozhodlo aj o povrchu, na ktorom nastúpime v 1. kole Davisovho pohára proti Rusom. Hrať sa bude v tej istej hale a z trojice navrhovaných povrchov sa našim reprezentantom zdal najvhodnejší Green-set Trophy. Jediným menším zádrhlom bol definitívny súhlas Karola Kučeru, ale keďže Dominik Hrbatý s ním povrch už podrobne prebral na turnaji v Tokiu, v podstate išlo len o formalitu.

Priaznivci tenisu sa teda od 9. do 11. februára 2000 majú na čo tešiť. Do Bratislavy príde jedno z najkvalitnejších svetových družstiev s hviezdami Safinom (dokonca ho navrhli medzi kandidátov na najlepšieho svetového športovca z kategórie loptových hier) a Kafeľnikovom. Prvý vyhral tento rok US Open, druhý získal zlatú olympijskú medailu v Sydney, takže kapacita hľadiska 3000 divákov by mala praskať vo švíkoch.

Ceny vstupeniek sa oproti poslednému „veľkému“ duelu so Švédskom spred dvoch rokov nezmenili, na piatok zostane 300 a na víkend 600 korún. Čo sa týka nášho kádra, trojica je jasná - Kučera, Hrbatý, Krošlák, štvrtého určí nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř neskôr.

Priaznivci Kariny Habšudovej verili, že na turnaji zostane až do záverečného dňa...
Foto -  Peter Pospíšil

Páčil sa vám článok?