VIDEO: Obyvatelia Novej doby sa sťažujú na agregát RTVS, ktorý im hučí pod oknami vo dne i v noci...

4.9.2020

Zdroj: B.F.

Páčil sa vám článok?

Bývať v blízkosti Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli nie je žiadna radosť. Svoje o tom vedia obyvatelia ulice Viktora Tegelhoffa zo štvrte zvanej Nová doba. Už druhý deň im znepríjemňuje život dieselový agregát patriaci RTVS, ktorý im hučí a smradí rovno pod oknami...

Na Tehelnom poli sa dnes večer bude konať medzinárodný futbalový zápas medzi reprezentáciami Slovenska a Česka. Bude sa hrať bez divákov, ale RTVS prinesie zo stretnutia Ligy národov priamy televízny prenos, ktorý odvysiela od 20:45 h na Jednotke. V tejto súvislosti sú na ulici Viktora Tegelgoffa zaparkované prenosové vozy, vrátane dieselového agregáta, ktorý zabezpečuje zdroj elektrickej energie pre potreby verejno-právnej televízie. Obyvatelia Novej doby sa posťažovali poslancom mestskej časti, že musia znášať hluk a smrad, ktorý agregát produkuje vo dne i v noci. 

Boli sme sa o pravdivosti tohto tvrdenia na vlastné oči, uši a ostatné zmyslové orgány, presvedčiť vo štvrtok podvečer a situácia bola nasledovná:

Dnes ráno sme telefonovali s hovorcom MČ Nové Mesto Marekom Tettingerom, ktorý tvrdil, že na Miestnom úrade sa zatiaľ nikto oficiálne nesťažoval, ale poslanec Branislav Filipovič nám potvrdil, že s týmto problémom ho tunajší obyvatelia bombardujú už približne rok, teda odkedy sa nový Národný futbalový štadión otvoril. "Vždy, keď sa z neho robia priame prenosy, tak sa tam pristaví takýto dieselový agregát, ktorý tam hučí, smradí a strpčuje ľuďom život. Navyše ani nejde o príliš ekologické riešenie a predovšetkým nikto nevie pochopiť, prečo sa RTVS nepripojí na elektrinu priamo zo štadióna na Tehelnom poli, ale používa vlastný zdroj energie." 

Bratislavské noviny sa obrátili na PR manažéra RTVS Filipa Púchovského, ktorý nám povedal, že požiadal kompetentných o stanovisko k tomuto problému, ktoré však bude najskôr až v pondelok. My ho sem pochopiteľne doplníme hneď ako nám ho RTVS pošle.  

Zdroj: B.F.

Aktuálne, teda v piatok poobede už boli pred Tehelným polom agregáty na výrobu elektrickej energie dva...​

Možno by v televízii mali pouvažovať nad tým, že by svoju prenosovú techniku - teda vozy a agregáty mohli v budúcnosti radšej umiestniť do neobývanej časti v bezprostrednej blízkosti štadióna, teda buď do priestoru medzi futbalový štadión a NTC alebo na Kalinčiakovu ulicu.

(ars)

  

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie