Na Partizánskej lúke sa dnes uskutoční benefičné športové podujatie pre deti aj so Zdenom Cígerom

27.6.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

V každej princeznej či malom rytierovi sa skrýva superhrdina, ktorý svojou odvahou prekonával rôzne úskalia počas tohto školského roka. A v poslednú sobotu, teda 27. júna sa zdravé i hendikepované deti spolu s rodičmi stretnú v areáli Železnej studničky na Partizánskej lúke na benefičnom športovom podujatí s názvom Hrdinské ukončenie školského roka.

Tento rok si vybrali organizátori (občianske združenie POP akadémia - Pokora Odvaha Pokoj) zo všetkých športov hokej, ktorý sa budú snažiť priblížiť deťom aj pod záštitou čestného hosťa programu - bývalého hokejistu i trénera reprezentácie SR Zdena Cígera ako aj SZĽH. Hlavným cieľom podujatia je zapojiť do športových aktivít všetky deti, pre ktoré budú pripravené stanovištia a jednotlivé disciplíny a ich úlohou bude cez ne prejsť a získať nielen odmenu, ale aj Listinu odvahy podpísanú práve patrónom celej akcie. Tie hokejové pre deti vytvoria hokejisti klubu HOBA z mestskej časti Dúbravka. O ďalšie stanovištia sa postarali Špeciálne Olympiády Slovensko s výdatnou podporou dobrovoľných hasičov z MČ Bratislava - Nové Mesto. Vďaka tejto spolupráci dokázali vytvoriť organizátori pozitívne inkluzívne prostredie pre všetky deti. 

Odmenou pre deti bude plyšák z najväčšej zbierky plyšákov v SR, ktorú každoročne vyhlasujú organizátori tohto podujatia a rôzne ďalšie tematické darčeky od partnerov.  Popri zdolávaní športových stanovíšť sa deti môžu tešiť na koncerty detskej hudobnej skupiny SuperDeti, bude aj bubenícka šou od Maribondo a nezabudlo sa ani na deti vo veku nad 12 rokov, ktorým na konci zaspieva Alan Murin. 

Zdroj: Marek Marko

​Príde aj kráľovná a kráľ rytierských princezien a malých rytierov so svojim najväčším modrým plyšovým srdcom na svete (dĺžka 3,5 metra, organizátori žiadajú o zápis medzi svetové rekordy, titul Slovenský rekordman už vlastnia) a s hrou Človeče nehnevaj sa v ľudskej veľkostiProgram na Partizánskej lúke sa začína o 15:00 a končí o 20:00.

Zdroj: FB Z.Č.

​Počas akcie môžu jej účastníci podporiť oficiálnu peňažnú zbierku schválenú Ministerstvom vnútra, pre vyčistenie a distribúciu plyšákov k deťom z najväčšej zbierky plyšákov a tvorbu programov, ktoré sú vhodne prispôsobené aj pre deti so špeciálnymi potrebami.  

(ts)

Páčil sa vám článok?