Charitatívni bežci prekonali trasu z Bratislavy na Havaj

3.6.2020

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Mesačná charitatívna akcia #VYBEHAJ S NAMI POMOC v nedeľu úspešne uzavrela aj svoj posledný štvrtý týždeň. Počas mája sa do charitatívnych behov pre vojakov, hasičov a policajtov zapojilo dokopy 1 665 bežcov. Dokopy ubehli súťažiaci vzdialenosť 13 570 kilometrov, čo je vzdialenosť ako z Bratislavy na Havajské ostrovy.

Podujatie naplnilo aj svoj charitatívny rozmer. Bežci pomocou štartového, ktoré si sami dobrovoľne zvyšovali v priemere o viac ako dve eurá vyzbierali viac ako 8 400 eur. Treba oceniť, ako sa ľudia aj v týchto ťažkých časoch dokázali nadchnúť pre dobrú vec a že sa sami rozhodli prispieť na pomoc ľudom, ktorí sú v prvej línii boja proti koronakríze,“ povedal Martin Kováč, predseda správnej rady Nadácie PORFIX, ktorá akciu organizuje. Peniaze, ktoré sa pomocou týchto charitatívnych behov vyzbierali, sa použijú na zabezpečenie obedov zadarmo pre silové zložky, ktoré na hraniciach a karanténnych centrách a odberných miestach bojujú proti koronakríze.

Okrem rekreačných bežcov sme zaznamenali aj niekoľko veľmi dobrých športových výkonov. Verím, že aj profesionálni bežci mali počas zastavenej súťažnej sezóny spôsob, ako sa motivovať a trochu si aspoň takto na diaľku zasúťažiť,“ hovorí Peter Pukalovič, riaditeľ spoločnosti BE COOL, ktorá behy pomáha organizovať. Až 80 percent spomedzi všetkých prihlásených bežcov nahralo svoj čas a trasu do súťažného systému a ich časy sa vyhodnocovali.

Posledný týždeň venovaný pomoci pre zdravotníkov pritiahol na bežecké trasy takmer 500 súťažiacich. Najrýchlejší čas medzi mužmi dosiahol Marek Lenčéš z Go Create Performance Team, ktorý sa zmestil tesne pod 15 minút 30 sekúnd. Najrýchlejšou ženou bola Zuzana Durcová, z Bratislava marathon sport club, ktorá vyhrala aj druhý súťažný týždeň.

Séria štyroch charitatívnych športových behov #VYBEHAJ S NAMI POMOC bola rozdelená na celý máj. Každý z behov bol symbolicky venovaný jednej časti silových zložiek a behy boli rozdielne aj svojou dĺžkou. Výťažok zo symbolického štartovného je venovaný na zabezpečenie obedov zadarmo pre vojakov, policajtov a hasičov, ktorí pomáhajú zabezpečovať hranice, karanténne centrá a odberné miesta. Registrácia na behy prebiehala elektronicky a jednotliví súťažiaci svoje behy monitorovali športovými hodinkami alebo mobilným telefónom a potom svoj čas a trasu nahrali do systému zbierajúceho výsledky.

(ts)

Páčil sa vám článok?