Bratislava pozná svojich najlepších športovcov

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tri dni po vyhlásení najlepších športovcov Slovenska (medzi desiatku najlepších sa z Bratislavčanov dostali rýchlostní kanoisti Bača s Riszdorferom a tenista Kučera) spoznalo aj hlavné mesto Slovenska svojich najlepších.

V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca vyhlásili výsledky 9. ročníka ankety o najúspešnejšieho športovca a najúspešnejší kolektív Bratislavy, do ktorej sa zarátali hlasy čitateľov Večerníka a hlasy predsedov jednotlivých športových zväzov Bratislavského združenia telesnej kultúry. A ktorí športovci sa najviac páčili?

Medzi jednotlivcami získala prvé miesto karatistka Lucia Šoltésová - rozhovor s ňou prinášame na inom mieste - (ďalší ocenení sú bez určenia poradia atlét Mikuláš Konopka, fitnesska Iveta Chrťanová, vlaňajší víťaz tenista Karol Kučera, vodní slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci).

V kolektívoch obhájili svoje minuloročné prvenstvo hokejisti Slovanu, čo znamená, že hlavne fanúšikovia im už asi odpustili stratu titulu a nepresvedčivé ligové výkony. Naopak, na tvrdú zem dopadli futbalisti Slovana, ktorí u čitateľov nedostali ani hlas...

Pre úplnosť, na návrh Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov sa vyhlasoval aj najlepší telesne postihnutý športovec. Zvíťazila atlétka Katka Brandoburová pred športovou strelkyňou Veronikou Vadovičovou a plavcom Andrejom Zaťkom.

(mm)

Páčil sa vám článok?