Futbalový ŠK Slovan zvíťazil v Nitre 1:0 a naďalej je neohrozeným lídrom ligy

1.3.2020

Zdroj: ŠK Slovan Bratislava

Páčil sa vám článok?

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľu v 21. kole Fortuna 2019/2020 na ihrisku Nitry 1:0 a potvrdili post lídra tabuľky.

O slávnostný úvodný výkop sa postarali legendárni Antonín Panenka a Karol Dobiaš a mohlo sa ísť hrať. Prvú šancu pripravil v 10. minúte hosťujúci Daniel Hentymu, ten ale ani netrafil priestor brány. V 20. minúte sa zapotil brankár hostí Greif, ale nepríjemnú situáciu zvládol na dvakrát. V 35. minúte zachránil spoluhráčov domáci gólman Šípoš, ktorý skvele vyrazil Mohov priamy kop spoza šestnástky. V závere prvého dejstva ešte Moha napálil v nádejnej pozícii nad nitriansku bránu.

Čo sa Maročanovi nepodarilo v prvom dejstve, to mu už vyšlo v 56. minúte. Technickou strelou po zemi trafil presne k ľavej žrdi a Šípoš nemal šancu. Nitra mohla vyrovnať v 62. minúte, ale po dobrom centre Vrábel hlavičkoval len do rúk Greifa, aj tak sa ale pískal ofsajd. Slovan mohol definitívne rozhodnúť v 84. minúte, ale striedajúci Holman išiel z pravej strany sám na brankára. Neprekonal ho ale ani na dvakrát. V poslednej minúte riadneho hracieho času sa neujala ani strela Daniela, Slovan pod Zoborom nezaváhal a získal ďalšie tri body.

FC Nitra - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 56. Moha. Rozhodovali: Gemzický - Benko, E. Weiss, ŽK: Gatarič (Nitra)
Nitra: Šípoš - Šurnovský, Podhorin, Augusto, Magda - Javorčič (83. Štefanec) - Chobot, De Jesus Nascimento (88. Faško), Vrábel (77. Danek) - Gatarič, Ristovski
Slovan: Greif - Lovat, Božikov, Bajrič, Medveděv - Rabiu (81. Nono), Lichý - Moha, Henty (72. Holman), Daniel - Ratao (78. Obžvolt)

(TASR)

Páčil sa vám článok?