VIDEO: Futbalový Slovan predstavil svoju novú posilu - Vladimíra Weissa mladšieho

27.2.2020

Zdroj: ŠK Slovan Bratislava

Páčil sa vám článok?

Najúspešnejší slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislave dnes oficiálne predstavil novú posilu belasých - bývalého slovenského reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho. Fanúšikovia očakávali, že ho na Tehelnom poli uvidia už počas uplynulého víkendu v zápase s Trenčínom, ale aktuálny zdravotný stav mu to ešte nedovolil...

"Súčasťou najúspešnejšieho slovenského klubu sa stal účastník majstrovstiev sveta 2010 i majstrovstiev Európy 2016 a rodený Bratislavčan Vladimír Weiss ml. Vlado vitaj na Tehelnom poli," napísali správcovia internetovej stránky ŠK Slovan Bratislava, kde boli zverejnené fotografie bývalého slovenského reprezentanta, ktorý naposledy profesionálne pôsobil v Katare. 

Vladko nakrútil na Tehelnom poli aj toto propagačné video:

"Ako pre náš klub aj pre fanúšikov je to veľký deň. Diskusia, či k nám Vlado príde, trvala veľmi dlho. Som rád, že sme sa dohodli a že nám pomôže k zisku majstrovského titulu a tiež pri našom účinkovaní v pohárovej Európe. Komentovať jeho futbalovú kvalitu je bezpredmetné. Pri prestupe Andraža Šporara sme hovorili o veľkej kvalite, teraz si myslím, že sme získali adekvátnu náhradu. Verím, že sa dá Vlado čím skôr dokopy a bude prínosom pre náš klub a pre celú slovenskú súťaž," povedal na tlačovej konferencii generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Zdroj: ŠK Slovan Bratislava

Vladimíra Weissa mladšieho čaká operácia športového pruhu, potom rekonvalescencia a funkcionári belasých veria, že ešte v tejto sezóne na pár ligových zápasov nastúpi. Bude to vôbec prvé jeho pôsobenie v najvyššej slovenskej súťaži. Stredopoliar pôsobil v minulosti výhradne v zahraničných kluboch ako boli Manchester City, Bolton Wanderers, Glasgow Rangers, Espanyol Barcelona či Olympiakos Pireus. Od januára 2014 pôsobil v najvyššej katarskej súťaži, pričom naposledy hrával za klub Al-Gharafa.

„Chcel by som sa poďakovať Ivanovi Kmotríkovi, bez ktorého by som tu dnes určite nesedel. Prvýkrát sme spolu sedeli 26. decembra a nechal mi časť na rozmyslenie. Mal som oficiálnu ponuku zo SAE, Olympiakosu Pireus aj Nottinghamu Forrest, ale rozhodol som sa pre Slovan. Na spoluprácu sa veľmi teším a chcem pomôcť Slovanu k titulu. Bavil som sa o tom aj s otcom, ale ten rešpektuje každé moje rozhoduje. Prial si ma ešte vidieť v Anglicku, ale zhodli sme sa, že Slovan bol najlepšou voľbou,“ vyjadril sa Weiss ml.

(ars)

Páčil sa vám článok?