FOTO: Poznáte jeho pravidlá? V Lamači sa hrajú národné majstrovstvá v rybníkovom hokeji

4.1.2020
0

Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Na zimnom štadióne v bratislavskom Lamači sa počas prvého januárového víkendu odohrávajú majstrovstvá Slovenskej republiky a Českej republiky v rybníkovom hokeji. Turnaj je zároveň kvalifikáciou o postup na svetový šampionát, ktorý sa uskutoční v polovici februára v Kanade.

"O titul a postup na majstrovstvá sveta hrá 25 tímov, 17 z nich prišlo z Českej republiky, osem je zo Slovenska," uviedol generálny manažér podujatia Matúš Pavlech. "Hrá sa na šírku klziska systémom štyria proti štyrom, v tíme je maximálne päť hráčov. Hrá sa bez brankára, bránka je široká 1,8 metra a vysoká 30 centimetrov,“ priblížil ďalej o základných pravidlách zápasov, ktoré trvajú dva krát 15 minút.

Víťaz turnaja bude mať hradenú letenku a ubytovanie na svetovom šampionáte, tímy na druhom až šiestom mieste budú mať právo zahrať si v Kanade na vlastné náklady, hradené budú mať štartovné. Kvalifikant z turnaja v Lamači bude pravdepodobne patriť medzi favoritov aj na majstrovstvách sveta. "V roku 2018 i 2019 zvíťazil na svetovom šampionáte český tím,“ upozornil Pavlech.

FOTOGALÉRIA:

Rozhodujúce zápasy o umiestnenie sú na programe v nedeľu (5. 1.), finále by sa podľa harmonogramu zápasov malo začať o 16.45 h.

(TASR)

Páčil sa vám článok?