Futbalový Slovan vezie 3 body z Michaloviec po víťazstve 1:0, keď sa presadil Šporar

27.10.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v zápase 13. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 1:0 a potvrdili post lídra tabuľky. O jediný gól zápasu sa postaral v 30. minúte Andraž Šporar.

Prvý polčas priniesol bojovný futbal s miernou prevahou hostí. V 11. minúte sa po chybe v defenzíve domácich dostal do šance Šporar, ale Kira bol pozorný. V ďalšom priebehu dominovali najmä defenzívy a tímy si dávali pozor na chyby. Michalovská prišla po polhodine hry, keď domáci hráči neodvrátili loptu z vlastnej šestnástky, tá sa dostala k Šporarovi, ktorý chrbtom k bránke prekonal Kiru - 0:1.

Slovinský útočník bol v úvode 2. polčasu blízko k ďalšiemu gólu, v sľubnej šanci však nenamieril presne. Hostia napriek tesnému náskoku zvýšili aktivitu a v druhom polčase sa snažili diktovať hru. V 75. minúte brankár domácich Kira podržal svoj tím pri viacerých šanciach hostí, na opačnej strane sa Šulla nenechal prekvapiť strelou Sidibého. Domáci sa v závere snažili stupňovať tlak. Najbližšie ku gólu boli v nadstavenom čase pri strele Martineza spoza šestnástky, ale jeho pokus minul pravú žrď Šullovej bránky.

 MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)
      Gól: 30. Šporar. Rozhodoval: Gemzický, ŽK: P. Kolesár, Kira - De Marco, Ľjubičič, Šulla, 2864 divákov.
      MFK Zemplín Michalovce: Kira - Rota, Carrillo, Pino Soler, M. Kolesár - Savvidis - Kvocera (81. Vojtko), Žofčák (68. Sidibé), Martinez, P. Kolesár (63. Kountouriotis) - Mensah
      ŠK Slovan Bratislava: Šulla - Bajrič, Božikov, Apau (18. Medvedev), Ljubičič - de Kamps (81. Abena), De Marco - Dražič (71. Holman), da Silva, Moha - Šporar

(TASR)

Páčil sa vám článok?