FOTO a VIDEO: Takmer 20-tisíc detí na Tehelnom poli vytvorilo včera nový slovenský rekord!

25.10.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na Tehelné pole včera prišlo na zápas Európskej ligy 19 300 detí z celého Slovenska, ktoré vytvorili na štadióne úžasnú a neopakovateľnú atmosféru. Aj napriek prehre Slovana 1:2 proti Wolverhamptonu boli domáci hráči v bielych dresoch Angličanom viac ako vyrovnaným súperom a aj vďaka deťom podali maximálny výkon. Detskí diváci sa svojou prítomnosťou zároveň postarali o vytvorenie nového slovenského rekordu.

Už dve hodiny pred začiatkom zápasu patrilo okolie Tehelného poľa mladým fanúšikov Slovana, ktorí po ceste na štadión hlasno dávali najavo, že Slovan dnes bude hrať doma pred fantastickými fanúšikmi.

Bratislavský klub je od včerajšieho dňa držiteľom slovenského rekordu v počte zúčastnených detí (19300) na jednom športovom podujatí na Slovensku. Rekord bol spečatený odovzdaním certifikátu a zlatej medaily pred začiatkom zápasu od p. Farkaša, ktorý je oficiálnym komisárom Slovenských rekordov. Certifikát prebral marketingový riaditeľ klubu Tomáš Straka, ktorý vyslovil poďakovanie: „V mene klubu ďakujem všetkým deťom, pretože vďaka ním sa stal náš klub držiteľom tohto rekordu. Veľmi si to vážime a tešíme sa, že na určitý čas a možno na veľmi dlhý čas bude držiteľom tohto rekordu práve Slovan.“

Zdroj: Roman Delikát

Zdroj: TASR

Skandovalo sa už v autobusoch smerom do Bratislavy:

Aj príchod oboch mužstiev na trávnik vyvolal obrovské nadšenie detského publika...

Tehelné pole bolo zaplnené do posledného miestečka a po skandovaní vety: "My chceme gól!" domáci kanonier Andraž Šporar veľmi rýchlo splnil prianie malých fanúšikov...

ŠK Slovan Bratislava sa dnes poďakoval všetkým deťom, ktoré včera prišli na štadión a po celý zápas boli úžasné.

Zdroj: TASR

​"Ďakujeme zástupcom škôl a futbalových klubov, ktorí zorganizovali deti, prihlásili ich na včerajší futbalový sviatok na Tehelnom poli a zobrali na seba zodpovednosť vykonávať dozor nad nimi po ceste na zápas ako aj počas zápasu a cestou späť. Vážime si to a ešte raz ĎAKUJEME!" napísali zástupcovia klubu na svoju oficiálnu stránku. 

(ars)

Páčil sa vám článok?