Hokejový klub Slovan Bratislava "zabudol" zaplatiť za prenájom štadióna Ondreja Nepelu!

17.10.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Slovan so splátkou za mesiac september mešká už viac ako dva týždne. Magistrát zároveň upozornil, že vedenie Slovana sa navyše stále nedohodlo s mestom na novej zmluve, ktorú chceli obe strany uzavrieť po odchode belasých z KHL. Slovan je tak stále viazaný starou zmluvou, podľa ktorej musí platiť prenájom približne 800 tisíc eur ročne.

,,Môžeme potvrdiť, že k dnešku neevidujeme platbu nájomného od HC Slovan za september. Rokovania o nových podmienkach nájomných zmlúv prebiehajú. Do uzavretia nových zmlúv resp. dodatkov k jestvujúcim zmluvám platia doterajšie nájomné zmluvy. Skoré uzavretie novej zmluvy je teda aj v záujme HC Slovan, keďže klub teraz platí vyššiu sumu," prezentoval stanovisko magistrátu jeho hovorca Peter Bubla. 

,,Áno, sme v krátkom omeškaní za mesiac september, záväzky voči STARZ-u v krátkej dobe vysporiadame," vyjadril sa generálny manažér HC Slovan Bratislava Juraj Bakoš. 

Problém je aj v tom, že Extraliga neznamená pre hokejového fanúšika v Bratislave až také lákadlo, akým bola v nedávnej minulosti KHL, čo spolu s nižšom cenou vstupeniek spôsobuje nižší zisk pre HC Slovan. Ten doteraz odohral na domácom ľade 5 zápasov, pričom na Nové Zámky a MAC Budapešť neprišlo ani 4-tisíc divákov, na Zvolen a Poprad  to bolo o niekoľko stoviek návštevníkov lepšie a najviac sa zaplnil zimný štadión v 5. kole, kedy hostil Slovan úradujúceho majstra SR - Banskú Bystricu a na zápas bolo zvedavých 5925 ľudí.  

Vo štvrtok popoludní vydal HC Slovan Bratislava aktuálne stanovisko na margo publikovaných informácií o meškajúcej platbe za užívanie Zimného štadióna Ondreja Nepelu za mesiac september v znení: "Potvrdzujeme, že k dnešnému dňu máme uhradené všetky záväzky voči Hlavného mestu SR Bratislava, ako aj voči prevádzkovateľovi štadióna mestskej organizácii STaRZ. Ak došlo v uplynulých dňoch k omeškaniu úhrady niektorej z faktúr, vystavených zo strany STaRZ za užívanie zimného štadióna, bolo to spôsobené výlučne zlyhaním ľudského faktora na strane nášho klubu. Boli prijaté opatrenia, aby sa podobná situácia viac neopakovala. Za prípadné vzniknuté nepríjemnosti sa HC Slovan Bratislava ospravedlňuje." 

Dlh za nezaplatený prenájom sa v minulosti vyšplhal na viac ako milión eur. Slovanisti ho pred začiatkom tejto sezóny jednorazovo vyrovnali, aby mohli naďalej hrávať svoje domáce zápasy v Extralige na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Tu začal v septembri hrávať aj nový druholigový klub Capitals Bratislava, s ktorým sa belasí delia o ľad i zázemie v aréne, ale nedá sa konštatovať, že by medzi bratislavskými klubmi vládla nejaká veľká symbióza - skôr naopak, najnovšie sa ich funkcionári pohádali kvôli systému fungovania bufetov. Olej do ohňa nedávno prilial aj bývalý kapitán Slovana Richard Kapuš, ktorý tvrdil, že na "starom zimáku" majú právo hrávať jedine belasí hokejisti a nie hráči nejakého "umelovytvoreného" klubu. 

(ars)  

Páčil sa vám článok?