Slovanista Kapuš útočí na mesto. To sa bráni a pripomína mu dlžoby klubu. Na koho strane ste? Hlasujte

14.8.2019
0
Richard Kapuš

Zdroj: TASR - Andrej Galica

Páčil sa vám článok?

Vlnu nielen hokejových vášní vyvolal otvorený list hokejistu Richarda Kapuša (na foto). Ten zaútočil na vedenie mesta, že dopustili, aby na štadióne Ondreja Nepelu, ktoré mimochodom patrí STaRZu (mestská organizácia) hrával aj iný klub. Čo mu odkázalo nové vedenie bratislavského magistrátu? Hlasujte o probléme aj v našej ankete.

Slovanista Richard Kapuš napísal otvorený list, ktorý zverejnil portál dalito.sk, kde píše o sebe ako o veľkom Slovanistovi telom aj dušou. „Pre toto mesto, pre tento klub som pomohol získať šesť titulov. Či už ako kapitán, asistent kapitána či radový hráč. A preto som nesmierne sklamaný z toho, čo tu niektorí ľudia dopustili. A že sa pod to podpisujú aj ľudia, ktorí tu vyrástli a odtiaľto sa odrazili, aby išli ďalej… Koho presne myslím? Nech sa hľadá. Napokon, je ich viac…,“ píše Kapuš, pričom sa nevyhýba expresívnym slovám. „Je mi z toho zle, až na zvracanie. Pýtam sa Vás,  pán primátor Vallo, ako toto môžete dopustiť?!! Svoje hlasy vám dali Bratislavčania. Zvolili si Vás Bratislavčania. A vy ste schopný dopustiť to, aby na štadióne, kde bol odjakživa doma SLOVAN,  bol zrazu  doma aj iný klub? Klub so zázemím mimo Bratislavy. To nemôžete myslieť vážne!!? Pán Vallo, pán Káčer,  pre Bratislavčanov je SLOVAN stále SLOVANOM. Je to klub a značka Bratislavčanov. Celá história NÁŠHO KLUBU sa písala a naďalej píše na jednom mieste. A to je miesto, kde teraz stojí Zimný štadión Ondreja Nepelu,“ píše ďalej Kapuš. Pokračuje, že celý Slovan stojí na Tehelnom poli, hokej aj futbal.

Primátor Matúš Vallo:

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

​Magistrát na otvorený list reagoval ústami hovorcu Petra Bublu. „Nie je nám celkom zrejmé, čo má byť zámerom otvoreného listu. Nikto nemá záujem na tom, aby Slovan v Bratislave skončil. Vedenie Bratislavy vždy hovorilo, že Slovan do Bratislavy patrí. Na druhej strane bola ale povinnosť vedenia magistrátu chrániť mesto a STaRZ, keďže záväzky HC Slovan voči mestskej organizácii STaRZ sa vyšplhali nad milión eur. To, čo vedenie mesta od začiatku od Slovana žiadalo, bolo uhradenie všetkých záväzkov ak chce aj do budúcnosti využívať priestory Zimného štadióna O. Nepelu,“ reagoval hovorca.

Viceprimátor Juraj Káčer, ktorý má na starosti aj šport:

Zdroj: Marian Dekan

Doplnil, že nové vedenie magistrátu verejne deklarovalo, že po uhradení všetkých záväzkov sú pripravení rokovať o novej zmluve. "Vieme sa rozprávať napríklad o tom, či Slovan k tomu, aby hral hokej, potrebuje mať v nájme aj bufety, všetky skyboxy. Alebo či mu ponechať len zázemie potrebné k hokeju. V tomto je mesto ochotné rokovať. Chceme, aby štadión fungoval efektívnejšie, aby mesto na ňom netratilo a aby sa Slovan venoval v prvom rade hokeju. Peniaze boli v júli pripísané na účet. Sme so Slovanom v diskusii. Hovoríme spolu o podmienkach, za akých si vieme predstaviť ďalšie pôsobenie klubu na Zimnom štadióne O. Nepelu. Samozrejme aj s prihliadnutím na skúsenosti z minulých rokov, ale aj reflektujúc skutočnosť, že Slovan už nehrá KHL,“ reagoval Bubla.

Ako ďalej tvrdí, záujmom Bratislavy je, aby sa zabezpečila maximálna využiteľnosť štadióna.  Po tom, čo Slovan svoj dlh zaplatil, mestu už ide podľa Bublu len o nájdenie takej podoby vzťahu mesta a klubu, kde si každý bude plniť svoje záväzky – klub voči mestu aj mesto voči klubu.

​Na štadióne Ondreja Nepelu by mali v novej sezóne hrať dva kluby - Slovan Bratislava a Bratislava Capitals. A to Richardovi Kapušovi prekáža.  

Zimný štadión Ondreja Nepelu:

Zdroj: TASR

Zdroj: TASR

(lb)

Páčil sa vám článok?