POTVRDENÉ: HC Slovan naozaj zaplatil mestu dlh za štadión, peniaze sú už na účte. A čo hráči?

27.6.2019
0

Zdroj: wikipedia

Páčil sa vám článok?

Je to definitívne, HC Slovan sa nemusí sťahovať zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Klub totiž svoj dlh voči mestu za prenájom štadióna uhradil.

"Včera podvečer sme dostali informáciu, že HC Slovan uhradil svoje záväzky voči STaRZ-u v plnej výške. Riaditeľ STaRZ-u potvrdil, že tieto finančné prostriedky boli dnes skutočne pripísané na účet STaRZ-u," potvrdil pre banoviny.sk hovorca magistrátu Peter Bubla.

Slovan dlhoval mestu za prenájom štadióna celkovo 1,196 milióna eur. ​V prípade, že by majitelia hokejového Slovana  dlh do konca mesiaca nevyrovnali, na štadióne by skončili. Viceprimátor Juraj Káčer pre banoviny.sk priznal, že rátali aj s takouto možnosťou, a preto mali namodelovanú situáciu, ako bude fungovať štadión bez Slovana. „Aj keď by nás to veľmi mrzelo, lebo hokejová značka Slovan mestu bezpochyby patrí. Na druhej strane, každý musí platiť,“ zdôraznil Káčer. Na našu otázku, či má informácie o vstupe nového investora do klubu, ktorý by im sumu dal, odpovedal: „Pôvod peňazí nepoznám.“

Na to, aby HC Slovan Bratislava mohol od nového ročníka štartovať v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži - Tipsport extralige, tak potrebuje mať vyrovnané aj nedoplatky na platoch pre hráčov, ktorí v Slovane pôsobili v posledných dvoch sezónach. V kuloároch sa hovorí, že celkovo môže ísť o sumu vo výške až 5 miliónov eur. Niekoľko bývalých hráčov belasých najmä legionárov zo zahraničia už deklarovalo, že im bol ponúknutý splátkový kalendár na uhradenie dlhu za výplaty, na ktorý však odmietli pristúpiť a žiadajú vyplatenie dlžných súm v plnej výške. "Momentálne je tento proces v rukách našich právnikov, ktorí komunikujú so zástupcami hráčov, takže je predčasné momentálne hovoriť o tom ako to prebieha. V najbližších dňoch by mal zasadnúť nový výkonný výbor SZĽH, od ktorého očakávame ďalšie rozhodnutia aj čo sa týka licenčného procesu pre vstup do slovenskej extraligy. O žiadnej inej súťaži momentálne neuvažujeme. Začiatkom júla by sme chceli uskutočniť tlačovú besedu, na ktorej by mali byť prítomní zástupcovia klubu, nový manažér aj tréner, kde by sme chceli verejnosť informovať o tom, aký osud čaká hokejový Slovan v nadchádzajúcom období. Sme radi, že sa nám podarilo vysporiadať záväzky voči mestu za prenájom štadiónu, tak hádam nám už nič nebude brániť v tom, aby fanúšikovia mohli vidieť Slovan od budúcej sezóny v aréne, ktorá je dlhé roky domovom nášho klubu," povedal pre Bratislavské noviny Milan Vajda - marketingový riaditeľ HC Slovan Bratislava. 

(lb)

Páčil sa vám článok?