Bratislavská Incheba bude hostiť majstrovstvá Európy v šachu mládeže

15.7.2019

Zdroj: plastic portal.eu

Páčil sa vám článok?

Približne 2 500 návštevníkov a z toho 1 300 šachistov zo 49 krajín Európy privítajú v bratislavskej Inchebe Majstrovstvá Európy v šachu mládeže, ktoré sa budú konať od 1. do 11. augusta 2019.

Prestížne šachové podujatie na Slovensku odohrajú celkom v deviatich kolách, pričom v každom dni prebehne jedno. Už dnes je jasné, že tohtoročné majstrovstvá Európy, ktoré sa konajú druhýkrát na Slovensku, naposledy v 1993, prekonajú historickú účasť.

Majstrovstvá otvorí úvodný ceremoniál, ktorý organizátori naplánovali na piatok 2. augusta o 14.00 h. Slávnostné vyhlásenie výsledkov spojené so záverečným ceremoniálom sa uskutoční v sobotu 10. augusta o 17.00 h.  

Začína sa týždeň aktivít LGBT komunity, ktorý vyvrcholí sobotným sprievodom cez mesto

Deviaty ročník tradičného festivalu Dúhový PRIDE Bratislava sa uskutoční 20. júla 2019 od 15:00 na Hviezdoslavovom námestí. Tento rok organizátori vyzvú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

​Podujatie organizuje NR Klub, Slovenský šachový zväz z poverenia Európskej šachovej únie ECU.

(ts)

Páčil sa vám článok?