Hokejový Slovan vraj uhradil dlh mestu. Až keď prídu peniaze, potom uverím, reaguje viceprimátor

26.6.2019
0
Juraj Káčer

Zdroj: Marian Dekan

Páčil sa vám článok?

Dráma do posledných dní! Vyzeralo to tak, že osud hokejového Slovana bude o pár dní spečatený a čaká ho definitívny koniec pre obrovské dlhy voči mestu. Hokejový klub Slovan dnes však oznámil, že odoslal celú dlžnú sumu na účet hlavného mesta. „Uverím až vtedy, keď dlžná suma bude na účte STaRZu,“ reagoval pre banoviny.sk viceprimátor pre šport, školstvo a bezpečnosť Juraj Káčer.

Káčer až tak nadšením neskáče. „Bohužiaľ, som skeptický k zaplateniu tohto dlhu. Aj keď nás predstavitelia Slovana už informovali, dokonca poslali výpisy z účtu, že sumu uhradili,“ povedal Juraj Káčer. Dôvod jeho postoja je jasný! Už viackrát im hokejový Slovan sľuboval, že k úhrade príde. Boli totiž jasne dohodnuté splátkové kalendáre a napriek tomu za posledné mesiace k úhrade neprišlo.

Ak teda hokejový Slovan zaplatil sumu v celkovej výške 1,196 milióna eur, ako tvrdia, viceprimátor to berie na vedomie. Podľa neho je úplne logické, že keď niekto dlhuje peniaze mestu alebo komukoľvek inému, tak dlh vyrovná. Je to štandardná situácia a hlavne slušnosť.

Viceprimátor Káčer: Viem si predstaviť, že hokejový Slovan by vlastnilo a riadilo mesto

Mesto už má po krk súčasného vedenia HC Slovan, ktoré považujú za neseriózneho partnera. Pre dlhy Slovanu je mestský STaRZ v druhotnej platobnej neschopnosti. Značka Slovan patrí Bratislavčanom a súčasní majitelia svojím konaním vážne poškodzujú hokejovú históriu značky Slovan. S viceprimátorom Bratislavy Jurajom Káčerom sme sa rozprávali nielen o Slovane, ale aj o bezpečnosti v uliciach a MHD a pripravovaných opatreniach mesta.

​V prípade, že by majitelia hokejového Slovana  dlh do konca mesiaca nevyrovnali, skončili by na štadióne Ondreja Nepelu. Juraj Káčer priznáva, že rátali aj s takouto možnosťou, a preto mali namodelovanú situáciu, ako bude fungovať štadión bez Slovana. „Aj keď by nás to veľmi mrzelo, lebo hokejová značka Slovan mestu bezpochyby patrí. Na druhej strane, každý musí platiť,“ zdôraznil Káčer. Na našu otázku, či má informácie o vstupe nového investora do klubu, ktorý by im sumu dal, odpovedal: „Pôvod peňazí nepoznám.“

(lb)

Páčil sa vám článok?