Futbalista Szöcs: Keď som sem v januári prišiel, hneď mi bolo jasné, že som sa rozhodol správne

26.5.2019
0
Ladislav Szőcs

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Petržalka v domácom zápase v rámci 29. kola tohto ročníka II. ligy hrali nerozhodne s MFK Skalica 2:2. O tomto súboji sme sa porozprávali s finalistom Slovenského pohára spred dvoch rokov a účastníkom baráže o postup do najvyššej domácej súťaže, 29-ročným stredným obrancom Ladislavom Szöcsom.

Ako ste videli súboj s MFK Skalica? V zime ste z tohto klubu prišli do Petržalky...

Počas zimnej prípravy som už nastúpil proti Skalici, pravda, rozdiel je hrať priateľské a majstrovské zápasy. Tento súboj mal pre obidve mužstvá úplne iný náboj. Samozrejme, chceli sme vyhrať, škoda vylúčenia útočníka Prekopa a aj hlúpeho druhého gólu v našej bráne. Druhý polčas sme celkom nezvládli, súperovi sme prenechali dosť priestoru a v práci s loptou sme neboli takí silní, ako obvykle. Pre oko divákov to však bol dobrý zápas, hralo sa hore-dole, padli štyri góly.

MFK Skalica sa oveľa viac darí doma ako vonku, kde na jar zo siedmich získal iba päť bodov. Vaše víťazstvo sa predsa len čakalo...

Isteže, vedeli sme, že na ihriskách súperov sa jej nedarí, ale treba si uvedomiť, že Skalica, ktorá pred štyrmi rokmi hrala najvyššiu súťaž, má stále kvalitné mužstvo. Potvrdila to aj proti nám solídnym výkonom.

Prečo podľa vás FC na jar strieda dobré výsledky s horšími?

Súčasné mužstvo FC Petržalka tvoria viacerí mladí hráči s niekoľkými ostrieľanejšími. Podľa mňa mladíci potrebujú získať viac skúseností, aby sa ich výkonnosť ustálila. Túto II. ligu, ktorá je ťažká po všetkých stránkach hrajú prvý raz, s pribúdajúcimi zápasmi sa však určite viac ,,vyhrajú“ a takto porastie ich sebavedomie, čo bude na prospech celého mužstva. Cenné je tiež, že Petržalka sa v tomto ročníku neustále pohybuje v prvej polovici tabuľky.

V Petržalke ste už takmer pol roka, ako ste si zvykli na nové prostredie?

Keď som sem v januári prišiel, hneď mi bolo jasné, že som sa rozhodol správne. Presvedčil som sa o tom už na prvom tréningu, od prvej chvíle som vnímal profesionálny prístup zo strany hráčov, realizačného tímu a ostatných zástupcov klubu. Našiel som tu ešte o niečo lepšie zázemie ako v Skalici. Takže môžem povedať, že z môjho pohľadu to bol veľmi vydarený prestup.

Milan Valko

Páčil sa vám článok?