Tri zápasy bez prehry (ale aj víťazstva)

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Keď sa funkcionári bratislavského Slovana dozvedeli zloženie B-skupiny Európskej ligy, tak si museli ešte raz pretrieť oči a ešte raz zopakovať mená súperov. Skupinu totiž vystužili majstri troch krajín a všeobecný názor znel, že je to „skupina smrti“.

Kvarteto tímov okrem Slovana vytvorili nemecký Frankfurt Lions, fínske IFK Helsinki a Färjestads BK zo Švédska!

Belasí nezačali svoje účinkovanie najšťastnejšie. Na prvé stretnutie cestovali do Švédska a hoci výkonom nesklamali, domov si priviezli len bod za prehru v predĺžení. Málokto vtedy tušil, že ďalšie dva kroky budú takmer navlas rovnaké. V 2. kole privítal zaplnený Zimný štadión Vladimíra Dzurillu IFK Helsinki a fanúšikovia sa hlboko v noci rozchádzali s rozpačitými pocitmi. Bokrošovci si znovu nepripísali plný bodový zisk. V normálnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne, ale po prehre v samostatných nájazdoch pribudol na konto Bratislavčanov znovu iba chudobný bod.

Do tretice všetko najlepšie, povedali si hráči, funkcionári i fanúšikovia belasých pred stretnutím vo Frankfurte. Výsledok už určite poznáte. Slovan síce viedol 3:1, ale v záverečnej tretine o náskok prišiel a v samostatných nájazdoch sa to skončilo podľa šablóny. Znovu prehra, znovu len bodík! Tretí zápas bez prehry, ale čo horšie aj bez víťazstva v normálnom hracom čase. Tréner Ernest Bokroš po stretnutí hovoril o rozhodujúcom okamihu: „Bol v závere druhej tretiny, keď sme za stavu 3:1 nevyužili presilovky 5:4 a 4:3!“ Súčasne potvrdil, že ,,všetci exekútori samostatných nájazdov - Cíger, Lipiansky, Kolník a Voskár - sa prihlásili sami, nemusel som ich vyberať.”

Bratislavský kormidelník sa však nevyhol kritike tvrdej, miestami brutálnej hry Nemcov, ktorú rozhodcovia podľa jeho názoru dostatočne netrestali. ,,Ak má Európska liga pokračovať týmto trendom, potom nemá cenu ju hrať,” tvrdil, ale nezabudol dodať, že za výsledok vo Frankfurte si môže Slovan aj sám.

Situácia v skupine stále dáva šance na postup všetkým štyrom tímom. Pre nášho majstra bude dôležité, aby naplno bodoval už najbližšie proti Frankfurtu a pri predpokladanom postupe z 2. priečky by mu pomohlo víťazstvo Helsínk vo Färjestadse. Aj preto budú slovanisti 11. novembra v stretnutí s ,,frankfurtskými levmi” potrebovať hlasivky svojich fanúšikov.

Michal Minďáš

Podarí sa Slovanu získať prvé víťazstvo v Európskej lige?
FOTO - Dušan Kittler

Páčil sa vám článok?