Szilárd Németh si ešte pamätá svoj prvý tréning na bratislavskom Tehelnom poli

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Koniec októbra a začiatok novembra bude na bratislavských trávnikoch v znamení návratov. Začne sa to štvrťfinálovým zápasom Slovenského pohára, keď na Pasienky zavíta Trnava a v jej drese sa predstaví bývalý interista Susko (za žlto-čiernych zase hrajú Extrnavčania Ovad a Čmilanský).

Posledný októbrový piatok zase uvidí Tehelné pole šláger Slovan - 1. FC, čo je príležitosťou zaspomínať si na časy, keď tu hrali Németh s Molnárom, dnes obliekajúci dres ,,Tigrov”, alebo naopak, Zsolt Hornyák, v súčasnosti v belasom, skúšal svojho času šťastie v 1. FC. Krátke obdobie návratov uzavrie 1. november.

Petržalka privíta v nedeľu predpoludním Trnavu a v bránke by jej mal pomôcť Filipko (svojho času spartakovská nádej medzi žrďami), a na druhej strane sa zrejme predstaví Horký, ktorý prestúpil medzi ,,andelov” práve z Artmedie.

"Na svoj príchod do Slovana si pamätám. Mal som pätnásť a odprevadili ma sem rodičia. Pamätám si dokonca aj prvý tréning. Pocity? Všelijaké. Predsa len, bol to Slovan, veľkoklub. Na druhej strane sme s Komárnom proti Slovanu vyhrali dva zápasy, a preto som si povedal, že aj slovanisti sú úplne normálni chalani, takí istí ako my,” spomína Szilárd Németh, ktorý patril od začiatku medzi najväčšie talenty na Tehelnom poli a jeho prechod do dorasteneckého áčka bol preto úplne logický: ,,Potešilo ma to, navyše v závere dorasteneckej sezóny ma tréner Galis vytiahol medzi seniorov. Prvý raz som nastúpil v Banskej Bystrici. Bol to záver sezóny, o titule bolo rozhodnuté a Dušan Galis mi zdôraznil, aby som hral to, čo v doraste.”

Szilárd dnes oblieka dres 1. FC, ale na belasý tiež nedá dopustiť: ,,Rád spomínam na tie časy. Darilo sa mi, aj keď ťažko sa mi vypichne nejaký osobitný zápas alebo osobitné góly, bolo to jednoducho pekné obdobie.” Na druhej strane: ,,V súčasností je to iné. Hrám za 1. FC a proti Slovanu sa chcem vytiahnuť. Aj teraz sa budem snažiť podať čo najlepší výkon.”

Keď hrali belasí pred rokom v Košiciach, fanúšikovia Slovanu skandovali ,,Szilárd Németh”: ,,Bol to príjemný pocit, rovnako, ako keď ma takto prijali aj na Tehelnom poli. Nezazneli žiadne nadávky, dúfam, že podobne to bude aj teraz,” želá si Szilárd Németh, ktorému na Tehelnom poli zostali kamaráti ako Soboňa, Mužlay, ,,s ktorými si stále telefonujem”, dodáva útočník 1. FC.

Michal Minďaš

Szilárd Németh v belasom. Vľavo Tibor Zátek, v tom čase obliekajúci dres Dukly Banská Bystrica, dnes hráč Ostravy, vpravo brankár Ondruška, ktorý skúša šťastie zase v Rakúsku.
FOTO - Ján Súkup

Páčil sa vám článok?