Zimný štadión pripravujú na májové hokejové majstrovstvá. Čo ho ešte čaká?

22.1.2019
0
Zimný štadión Ondreja Nepelu

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave naďalej pripravujú na májový svetový šampionát v ľadovom hokeji.

 V aréne ešte prebehne výmena osvetlenia ľadovej plochy, oprava turniketov a reklamnej (informačnej) kocky nad ľadovou plochou a budú sa realizovať aj ďalšie drobné technické úpravy. Potvrdilo to hlavné mesto. 

"Mesto Bratislava je pripravené všetky problémy, ktoré súvisia so zimným štadiónom vyriešiť," deklaruje magistrát. Z pohľadu marketingu a pomoci pri organizácii majstrovstiev sveta začala Bratislava aktívne komunikovať aj s mestom Košice i s Bratislavským samosprávnym krajom. "Aby všetci partneri postupovali spoločne a vytvorili pri príprave majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji prirodzené synergie," spresnila bratislavská samospráva. Tvrdí, že je pripravená pomôcť priniesť hokejový zážitok obyvateľom i návštevníkom Bratislavy a to tak, aby ich obmedzenia tykajúce sa dopravy a bezpečnostných opatrení zaťažili čo najmenej.

Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave začali na svetový šampionát pripravovať ešte pred letom 2018. V športovej aréne v tom čase opravovali chladiaci systém, vzduchotechniku a klimatizáciu. Pokračovať sa malo bezpečnostným systémom, sociálnymi zariadeniami či šatňami. Celková investícia do štadióna pre majstrovstvá dosiahne viac ako dva milióny eur.

Zdroj: TASR

Do Zimného štadióna Ondreja Nepelu musí zainvestovať aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), a to sumou 500.000 eur. Určené sú na výmenu mantinelov a skiel, podlahových gúm, dobudovania kabeláže pre internet a wifi či na dodávku rozvádzača powerlock. Zaplatiť musí okrem toho aj náklady na prevádzku arény počas šampionátu, ktoré majú byť okolo 300.000 eur.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie