VIDEO: Slovan sa vrátil na Tehelné pole, s Olomoucom prehral 2:3

17.1.2019
0
ŠK Slovan - Sigma Olomouc

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava a veľká belasá rodina sa konečne po dlhých deviatich rokoch dočkali návratu na svoj domovský štadión na Tehelnom poli. V priateľskom meraní síl síce proti Sigme Olomouc to včera ešte nebola súťažná premiéra, ale všetci  v novom stánku si ju poriadne užili. A to aj napriek prehre Slovana 2:3 (1:0).

Na národný futbalový štadión včera mohli prísť všetci, ktorí sú držiteľmi permanentných vstupeniek na tohtosezónne zápasy Slovana, takže hlavnú tribúnu včera zaplnilo približne 2400 zvedavých fanúšikov.

A takto vyzeral nástup oboch tímov na prvý zápas na novom Tehelnom poli:

  Vedúce mužstvo jesennej časti slovenskej Fortuna ligy malo v zápase proti súčasnému 14. tímu najvyššej českej súťaže viac z hry, ale z triumfu sa tešil súper. Po úvodných šanciach Slovana sa o historický prvý gól na novom štadióne postaral hlavou Moha. Na 2:0 mohol zvýšiť Šporar, ale až po zmene strán sa skóre menilo, keď hostitelia nastúpili kompletne s novou jedenástkou. Jemelka presnou hlavičkou vyrovnal,  Yunis zabezpečil Sigme vedenie 2:1, ale Medveděv po peknej kombinácii vyrovnal. Z víťazstva sa napokon predsa len tešila Sigma, keď dve minúty pred koncom Zahradníček po sóle stredom ihriska prekonal 18-ročného odchovanca Martina Trnovského, ktorý po polčase v bráne nahradil Michala Šullu.

,,Podľa mňa sme si tento zápas dosť užili. Na novom krásnom štadióne sa nám určite bude dobre hrávať. Pritom dlhšie sme nevedeli, či sa na ňom bude hrať, dozvedeli sme sa to až pondelok. Tréner nás dobre rozdelil na dve jedenástky, každý dostal šancu ukázať sa v novej aréne. Škoda nepriaznivého výsledku, ale je to len prvý zápas v príprave," povedal k premiérovému stretnutiu na novom Tehelnom poli Michal  Šulla, ktorý odchytal prvý polčas, neinkasoval ani gól a medzi tromi žrďami nahradil zraneného Dominika Greifa.

Zdroj: Milina Strihovská

​Chorvátsky stredopoliar v kádri belasých Marin Ljubičič má tiež radosť z novej arény. ,,Naplno trénujeme zatiaľ  iba druhý týždeň, z prehry sme troška sklamaní, musíme však dať hlavy hore. Aj keď to  nebol ligový zápas, tešili sme sa, že budeme hrať na peknom štadióne. Pre Bratislavu i celý slovenský futbal je to dobré. Tu to bude žiť futbalom 24 hodín denne," povedal Ljubičič o novom stánku. Ten využije aj slovenská reprezentácia a bude niesť označenie Národný futbalový štadión.

Zdroj: Milina Strihovská

​Tréner ŠK Slovan Martin Ševela otvorene povedal, že je nespokojný s výsledkom. ,,V prvom stretnutí na novom štadióne sme chceli veľmi vyhrať. Videli sme dva rôzne polčasy. V tom prvom sme ukázali kvalitu, akú sme predvádzali už na jeseň. Z niekoľkých šancí sme dali pekný prvý gól a súpera sme v podstate k ničomu nepustili. Po zmene strán sme dali šancu chlapcom, ktorí sú na skúške, juniorom a hráčom, ktorí nedostávajú veľa herných príležitostí, čo sa odrazilo na kvalite. Nezachytili sme úvod druhého polčasu, keď sme inkasovali dva góly. Potom sme ešte vyrovnali po peknej akcii, ale posledné slovo patrilo súperovi, ktorý z rýchlej kontry strelil víťazný gól. Prehra nás všetkých mrzí, ale zároveň tento súboj sme poňali ako kvalitnú tréningovú jednotku. Veď ešte v deň zápasu sme ráno tvrdo makali, takže v tejto fáze prípravy hráči majú ešte ťažké nohy.“

Zdroj: Milina Strihovská

​​Slovan vyskúšal dvoch nových defenzívnych hráčov, ako bol s ich výkonom spokojný M. Ševela? ,,Stopér Sadiki mal rýchlostné problémy, čo ma dosť prekvapilo, prehrával osobné súboje, hoci má takmer dva metre. Ľavý obranca Tučevič podal priemerný výkon, hoci sa snažil podporiť ofenzívu. Momentálne na tento post máme lepšieho futbalistu a pokiaľ na túto pozíciou nepríde vyššia kvalita, tak nemá význam držať v mužstve takého hráča. Pre viacerých mladých hráčov s týmto vyspelým súperom to bola výborná previerka. Mohli zistiť, že v mužskom futbale musia rýchlejšie pracovať s loptou a hrať dostatočne agresívne. “ Mimochodom, Martin Ševela zo všetkých aktérov bol jediný, ktorý si v minulosti zahral na starom Tehelnom poli, keď v ročníku 2005/2006 pôsobil v  ŠK Slovan. ,,Na novom štadióne sme našli skvelé zázemie, je to tu všetko výborné, už teraz sa neviem dočkať prvého jarného majstrovského súboja 3. marca, keď vo veľkom slovenskom susedskom derby privítame Spartak Trnava.“        

Zdroj: Milina Strihovská

​Tentoraz išlo o testovací zápas nového moderného štadióna s obmedzenou kapacitou. Stredajší duel s Olomoucom bol určený výhradne pre držiteľov permanentných vstupeniek, ktorí sa pri vstupe na štadión preukázali platným "voucherom" v elektronickej alebo papierovej podobe. Otvorená bola hlavná tribúna (sektory A), kde mali fanúšikovia k dispozícii voľné sedenie. Zámerom vedenia ŠK Slovan nebolo v stredu veľkolepé otvorenie nového štadióna, skôr snaha otestovať hraciu plochu, osvetlenie, turnikety, interiér, šatne a celkové zázemie.

Zdroj: Milina Strihovská

​Ako bol so všetkým spokojný viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.? ,,Ešte stále sa nájdu nejaké chyby, ktoré treba odstrániť, ale jednako tento testovací zápas hodnotím pozitívne a máme ešte nejaký čas, aby štadión bol perfektne pripravený po všetkých stránkach.  Musíme hlavne doladiť ozvučenie. Všetci sme mali skvelý pocit z toho, že konečne sme hrali doma. Veľmi sme sa tešili na túto chvíľu, pre hráčov nový štadión je tiež veľkou motiváciou a rovnako aj pre divákov, ktorí si môžu odteraz každý zápas vychutnať v kultúrnom prostredí. Bolo to pre nás všetkých veľmi náročné obdobie, lebo sme dlhých deväť rokov nemali vlastný stánok a aj preto sme sa touto formou chceli odvďačiť našim verným držiteľom permanentných vstupeniek.“    

Zdroj: Milina Strihovská

​Aj keď bola otvorená len jedna tribúna a prístup do hľadiska mali iba držitelia permanentiek, zápas sledovalo 2183 divákov. Medzi nimi aj také  legendy, ako Alexander Vencel st., Ivan Hrdlička, Ľudovít Cvetler, všetko víťazi PVP z roku 1969!

(mv)

Páčil sa vám článok?