ŠK Slovan myslí iba na titul a teší sa na nový štadíon

7.1.2019
0
Futbalisti ŠK Slovan

Zdroj: slovan.com

Páčil sa vám článok?

Kvalitná príprava na jarnú časť sezóny je prvoradý cieľ futbalistov ŠK Slovan Bratislava.  Po jeseni prvé mužstvo tabuľkového poradia má síce pred druhým DAC Dunajská Streda osembodový náskok, ale belasí popri zisku majstrovského titulu naďalej myslia na ďalšie skvalitnenie svojho herného prejavu.

O tom, že futbalisti Slovana sa čoskoro predstavia na Národnom futbalovom štadióne, sme vás už informovali. Prinášame však ďalšie - ešte aktuálnejšie, podrobnosti. Slovanisti dnes zimnú prípravu  odštartovali v pondelok 7. januára v nekompletnom zložení. Srbskí legionári dostali o deň voľna navyše, pretože vo svojej domovine oslavujú pravoslávne Vianoce. Tréner Martin Ševela však na skúške privítal dve nové tváre,  stopér Nehar Sadiki je  z Macedónska a ľavý obranca Ilija Tučevič z Čiernej Hory. Naopak, nové kluby si  môžu hľadať piati hráči z jesenného kádra.  Sú to Kornel Saláta,  Milan Rundič,  Mitchell Schet, Ricky van Haaren a odísť môže aj Filip Hološko.

,,Mužstvu sme zabezpečili kvalitnú zimnú prípravu, začala sa dnes testovaním všetkých hráčov. Do 18. januára budeme doma a v stredu 16. januára zohráme prvý prípravný zápas proti Sigme Olomouc. Dúfam, že sa tak stane už na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ). Potom odcestujeme na týždenné sústredenie na Maltu, kde nám prípravu spestrí hodnotný turnaj za účasti FK Mladá Boleslav a podľa výsledku prvého zápasu spoznáme ďalšieho súpera. Takisto sa stretneme s domácim tímom Gzira United. V treťom bloku prípravy v nedeľu 27. januára odletíme na  dvojtýždňový pobyt do tureckého Beleku. Zohráme tam štyri zápasy, okrem iného aj proti  FC Rubin Kazaň, Tromsö IL, či víťazovi  Japonského pohára  Shonan Bellmare.  A generálku na ligu absolvujeme 9. februára proti Spartaku Moskva Všetci sa už tešíme na nový NFŠ. Chceme zostať na prvom mieste aj po skončení súťaže, chceme teda získať po piatich rokoch majstrovský titul, dobre sa pripraviť už na nový ročník Fortuna ligy a hlavne predkolá Ligy majstrov,“ povedal nám športový riaditeľ ŠK Slovan Richard Trutz.

FOTO: Už o pár dní sa na novom futbalovom štadióne na Tehelnom poli uskutoční prvý zápas!

Aj keď sa pôvodne plánovalo, že národný futbalový štadión na Tehelnom poli sa prvýkrát sprístupní divákom až 2. marca 2019 v rámci ligového zápasu medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava, tak skalní fanúšikovia budú mať možnosť prísť do nového stánku už v stredu 16. januára, kedy sa belasí stretnú v rámci zimnej prípravy s českým klubom Sigma Olomouc. Má to však jeden háčik...

​Tréner Martin Ševela  je už očividne rád, že znova naskočil do náročného futbalového kolotoča. ,,Na môj vkus zimná prestávka bola až príliš dlhá, ale na druhej strane hráči počas dovoleniek dostali individuálne plány, ktoré museli splniť. Teším sa znova na našu spoluprácu, do prípravy sme zobrali chlapcov z nášho ligového dorastu. S A-mužstvom už dlhšie trénujú David Strelec a Martin Trnovský, pričom do úvodnej fázy prípravy sa zapojí aj trojica Martin Majling, Denis Potoma a Alexander Tóth. Jeseň nám vyšla podľa našich predstáv, dôležité bude, aby sme aj v jarnej časti pokračovali v dobrých a ustálených výkonoch. Chceme strieľať ešte viac gólov a byť viac efektívnejší v koncovke. Futbal je aj dobrá defenzíva, takže  dôležitá bude kompaktnosť a organizácia celého mužstva. Samozrejme, už sa nevieme dočkať, kedy vstúpime do novej krásnej arény. Bol by som veľmi rád, keby si naši fanúšikovia našli cestu vo väčšom počte na vynovené Tehelné pole. Pre celý klub je NFŠ veľkou motiváciou ukázať sa tam v najlepšom svetle,“ vraví Martin Ševela. 

​Po odchode Kornela Salátu a zrejme aj Filipa Hološka v základnej zostave Slovana bude pravdepodobne už iba jeden domáci hráč – brankár Dominik Greif.  ,,Tentoraz som nešiel na žiadnu dovolenku, sviatkoval som pohodlne, pozeral som rozprávky a piekol medovníky. Takže teraz to všetko musím spáliť. Futbal som teda úplne vypustil z hlavy. Keď sme videli program prípravy, nebolo nám všetko jedno, je toho naozaj dosť. Ale pre mňa nie je príprava v zime žiadny postrach. Musíme pokračovať v každodennej tvrdej príprave a podávať čo najlepšie výkony. Na novom štadióne som ešte nebol, ale verím, že počasie nám dovolí na ňom odohrať prvý prípravný zápas s Olomoucom,“ hovorí v dobrej nálade Dominik Greif.

Najlepší jesenný strelec, slovinský kanonier Andraž Šporar odolal vábeniu bohatších klubov, hlavne z Turecka a teší sa na ďalšie pôsobenie v Slovane. ,,Vianočné sviatky som strávil v kruhu rodiny,  ale už sa teším na futbal. Zimná príprava je vždy ťažká, ale hráč z nej žije celý rok, takže je potrebná. Verím, že veľká túžba získať majstrovský titul bude pre celé mužstvo najväčším hnacím motorom,“ vyhlásil výborný strelec. 

(mv) 

 

 

 

 

Páčil sa vám článok?