FOTO: Už o pár dní sa na novom futbalovom štadióne na Tehelnom poli uskutoční prvý zápas!

7.1.2019

Zdroj: Šk Slovan com

Páčil sa vám článok?

Aj keď sa pôvodne plánovalo, že národný futbalový štadión na Tehelnom poli sa prvýkrát sprístupní divákom až 2. marca 2019 v rámci ligového zápasu medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava, tak skalní fanúšikovia budú mať možnosť prísť do nového stánku už v stredu 16. januára, kedy sa belasí stretnú v rámci zimnej prípravy s českým klubom Sigma Olomouc. Má to však jeden háčik...

Belasí štartujú zimnú prípravu už dnes 7. januára, kedy sa zídu na úvodnom zraze v Bratislave. Hneď na úvod absolvujú fyzické testovanie, na základe ktorého dokážu kondiční tréneri individualizovať tréningovú záťaž pre jednotlivých hráčov. Počas úvodného bloku budú futbalisti Slovana trénovať v domácich podmienkach a to predovšetkým so zameraním na kondičnú stránku. Prvým súperom v príprave bude český klub Sigma Olomouc, s ktorým sa Slovan stretne 16. januára o 17,00 hod. na novom Tehelnom poli. "Na tento zápas sa nebudú predávať vstupenky, ale umožníme vstup na štadión všetkým držiteľom permanentiek. Teda presnejšie tým, ktorí si zakúpili permanentky na jarnú časť Fortuna ligy, ktorú odohráme na novom štadióne. Bude to akýsi bonus pre nich a zároveň pre nás testovací zápas s divákmi. Nepredpokladáme, že ich bude na tribúnach viac než 2000, takže ani nebudú sprístupnené všetky sektory," povedali nám na sekretariáte ŠK Slovan Bratislava, kde sme sa zaujímali o cenu bežných vstupeniek na spomínaný prípravný zápas. 

Zdroj: Šk Slovan com

Hneď po ňom slovanisti odlietajú do La Vallety, keď prijali pozvanie na Tipsport Malta Cup, ktorý je spojený s týždňovým herným sústredením. Tu ich čaká 19. 1. 2019 úvodný zápas turnaja s Mladou Boleslavou a na základe výsledku si zahrajú buď vo finále, alebo v súboji o tretie miesto. Ich súperom v tomto zápase bude buď Zbrojovka Brno alebo víťaz základnej časti zimnej Tipsport ligy. Sústredenie na Malte uzavrie ŠK Slovan 24. januára prípravným súbojom s miestnym tímom Gzira United.

Po návrate z Malty dostanú hráči jednodňové voľno a v nedeľu 27. januára naberie výprava belasých smer Turecko. Už tretí rok po sebe pocestujú do osvedčeného tréningového strediska v Beleku, kde sú k dispozícii kvalitné tréningové plochy i zázemie pre výpravu A-mužstva. Na hernom sústredení v Turecku odohrajú slovanisti štyri prípravné zápasy. Postupne vyzvú aktuálne šiesty tím ruskej ligy Rubin Kazaň, nórsky tím Tromsö IL i víťaza japonského Ligového pohára Shonan Bellmare. Generálka na jarnú časť je na programe 9. februára, pričom v štádiu riešenia je atraktívny zápas so Spartakom Moskva.

Po návrate z Turecka budú belasí ešte týždeň trénovať v domácich podmienkach a pripravovať sa na úvodný jarný ligový zápas, ktorý odohrajú 16. februára 2019 v Dunajskej Strede.

„Tešíme sa z jesenného prvenstva, ale chceme byť ešte lepší. Náš tím má potenciál sa naďalej zlepšovať, a preto čaká hráčov náročná a intenzívna zimná príprava. Hráči dostali po poslednom zápase individuálne tréningové plány, ktoré musia splniť, aby už na úvodný zraz prišli pripravení a mohli hneď nabehnúť do tréningového procesu. Prvé dva bloky prípravy, ktoré absolvujeme v domácich podmienkach a na Malte, budú zamerané hlavne na fyzickú stránku. Následne absolvujeme herné sústredenie v Turecku, kde nás čakajú štyri zápasy. Prioritou zimnej prípravy je kondičná stránka, v spolupráci s kondičnými trénermi ju chceme posunúť ešte o úroveň vyššie. Na kvalitných tréningových plochách, ktoré budeme mať k dispozícii v Turecku či na Malte, bude dostatok priestoru aj na nácvik hernej stránky. Zámerne sme vyberali kvalitných súperov na prípravné zápasy, pretože len náročné merania síl nás posunú ďalej,“ povedal športový riaditeľ klubu Richard Trutz.

Zdroj: Šk Slovan com

V priebehu zimy neprebehnú v kádri výrazné pohyby. „Zmeny v kádri sú v štádiu riešenia, ale veľké pohyby neplánujeme. Skôr nastanú pohyby smerom von z kádra, a to pri hráčoch ako Ricky van Haaren, Milan Rundič či Mitchell Schet, ktorí mali na jeseň minimálnu zápasovú minutáž. S Adamom Laczkom budeme diskutovať o prípadnom hosťovaní, aby získaval hernú prax a mohol sa rozvíjať v ostrých zápasoch,“ pokračoval Richard Trutz. Do prípravy sa zapoja aj viacerí mladí hráči z Akadémie ŠK Slovan. „Prípravu s naším prvým tímom začnú aj mladí hráči, ktorí sú ešte v dorasteneckom veku. S A-mužstvom už dlhšie trénujú David Strelec a Martin Trnovský, pričom do úvodnej fázy prípravy sa zapojí aj trojica Martin Majling, Denis Potoma a Alexander Tóth,“ uzavrel športový riaditeľ klubu.

Program zimnej prípravy A-mužstva ŠK Slovan Bratislava na jarnú časť sezóny 2018/19

7. január: úvodný zraz prípravy

7. – 9. január: fyzické testovanie hráčov, následne tréningy v domácich podmienkach

16. január: ŠK Slovan – SK Sigma Olomouc, prípravný zápas na Tehelnom poli 

Druhý blok prípravy (18. – 25. januára na Malte)

18. január: odlet výpravy na Maltu a začiatok sústredenia

19. január: FK Mladá Boleslav – ŠK Slovan (prvý zápas na Tipsport Malta Cup-e)

21. január: FK Zbrojovka Brno/víťaz zimnej Tipsport ligy – ŠK Slovan (finále alebo zápas o 3. miesto na Tipsport Malta Cup-e)

24. január: Gzira United FC (Malta) – ŠK Slovan, prípravný zápas na Malte

25. január: odlet výpravy z Malty do Bratislavy

 

Tretí blok prípravy (27. január – 10. február v Turecku, Belek)

27. január: odlet výpravy do Turecka (Belek) na sústredenie

30. január: FC Rubin Kazaň (Rusko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

2. február: Tromsö IL (Nórsko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

6. február: Shonan Bellmare (Japonsko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

9. február: generálka na jarnú časť (v štádiu riešenia zápas so Spartakom Moskva), v Turecku

10. február: odlet z Turecka späť do Bratislavy

Začiatok jarnej časti Fortuna ligy:

16. február: prvý jarný ligový zápas FC DAC Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava

(ars)

Páčil sa vám článok?