Futbalistky NMŠK v divokom ligovom zápase s Ružomberkom remizovali 3:3

8.4.2018

Zdroj: NMŠK

Páčil sa vám článok?

V dohrávke 10. kola I. futbalovej ligy žien remizovali hráčky NMŠK Bratislava s družstvom MFK Ružomberok – TJ Havran Ľubochňa 3:3, keď po prvom polčase prehrávali 1:3. Domáce sa zároveň v tomto zápase rozlúčili so svojou kapitánkou Máriou Horňákovou, ktorá odchádza na rok do Austrálie.

Skóre zápasu sa otvorilo pomerne skoro už v 7.minúte vnikla do šestnástky Lucia Droppová a zakončila povedľa vybiehajúcej brankárky Veroniky Frantovej. Hráčky NMŠK sa nevedeli dostať do tempa, často si pomáhali na svojej polovici faulami, po ktorých rozhodkyňa Mária Krčová odpískala proti domácim niekoľko priamych kopov a až dva sa skončili gólovo. Najskôr v 31. minúte vystrelila s asi 20 metrov z pravej strany kapitánka hostí Beáta Petercová a lopta sa od ľavej tyčky odrazila do bránky. Až za stavu 0:2 sa futbalistky NMŠK trošku zmobilizovali a v 38.minúte znížila dorážkou Silvia Tomašovičová. Lenže minútu pred prestávkou sa k lopte opäť postavila Beáta Petercová a tentokrát poslala loptu z ľavej strany do pravého horného rohu bránky Veroniky Frantovej, takže do kabín sa odchádzalo za stavu 1:3.

Zdroj: Facebook

​Pre kapitánku NMŠK Bratislava Máriu Horňákovú bol zápas s Ružomberkom posledným v tejto sezóne...

Do druhého polčasu nastúpili červeno-biele futbalistky odhodlané, zvýšili pohyb i presnosť a už v 50.minúte znížila po prieniku najlepšia strelkyňa jari – Slávka Sečková na 2:3. A o ďalších päť minút sa domáce dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď z hranice šestnástky namierila do šibenice záložníčka Daniela Jendrušová. Zápas bol potom až do konca napínavý. Hráčky NMŠK sa chceli so svojou kapitánkou Máriou Horňákovou rozlúčiť víťazne, ale do čistej gólovej šance sa už nedostali. Na druhej strane sa im len so šťastím podarilo v závere neinkasovať, keď lopta z kopačiek Ružomberčaniek skončila najskôr na brvne a potom ju vlastnými telami zblokovali domáce obrankyne na čele s dirigentkou defenzívy – stopérkou Hanou Hozzánkovou. S bodom museli byť napokon spokojné obe družstvá. NMŠK Bratislava je v aktuálnej tabuľke na 4.mieste s päťbodovou stratou na tretiu Myjavu. Ženy ŠK Slovan Bratislava sú druhé, keď strácajú 3 body na majstrovský Partizán Bardejov.   

(ars, foto: facebook)

 

Páčil sa vám článok?