Venco bude slovenským špiónom

13.11.2006
Páčil sa vám článok?

Po Zdenovi Cígerovi má slovenská hokejová reprezentácia ďalšiu bratislavskú posilu. Na dvojročnej zmluve s vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja sa dohodol Václav Nedomanský, bývalý stredný útočník Slovana. Big Nedo, ako ho volali v Kanade, a populárny Venco, ako ho prezývali bratislavskí fanúšikovia, dostal funkciu konzultanta slovenskej hokejovej reprezentácie.

Václav Nedomanský tak prijal úlohu, ktorú predtým vykonávala ďalšia bratislavská legenda Peter Šťastný. „Keď sa uvoľnilo miesto generálneho manažéra hokejovej reprezentácie, hľadali sme človeka, ktorá by našich reprezentantov sledovala priamo v Amerike a v Kanade. Václav Nedomanský má medzi hráčmi prirodzený rešpekt, podobnú úlohu, teda sledovanie hráčov, už vykonával v minulosti, preto sme radi, že našu ponuku prijal,“ prezradil prezident SZĽH Juraj Široký.

Šéf slovenského hokeja súčasne priznal, že s Nedomanský sa rokovalo už dlhší čas. „Sme radi, že sme sa napokon dohodli, pretože Václav Nedomanský má rešpekt aj medzi funkcionármi NHL, čo môžeme využit pri prípadných vyjednávaniach o uvoľnení hráčov pre potreby reprezentácie,“ priznal Juraj Široký. Nový konzultant hokejovej reprezentácie už raz v podobnej funkcii pôsobil. Bolo to pred dvoma rokmi a Nedomanský bol riaditeľom skautingu pre Svetový pohár.

„Moja najsilnejšia skúsenosť z vtedajšej spolupráce bola tá, že sa nedá hrať špičkový turnaj bez maximálneho obetovania hráčov pre spoločnú vec. Leto plné osláv a tzv. špeciálne plánovanie kontroly bolo zlé rozhodnutie, zaspomínal si Nedomanský na predchádzajúce obdobie. Vynikajúci potenciál mužstva sa mal využiť. Išli sme na Svetový pohár z pozície outsidera, čo bola psychologická výhoda. Mali sme to využiť,“ spomínal pre agentúru SITA na toto obdobie samotný Nedomanský a dodal: Najviac efektívna je komunikácia založená na osobných vzťahoch a na to budem klásť najväčší dôraz vo svojej práci. Hráči sú najdôležitejším momentom v celom procese. Očakávam spoluprácu založenú na dôvere a logických rozhodnutiach a taktiež záujem hráčov fungovať v dobre pripravenom procese.“

Nedomanského práca však nebude len v príprave kádrov pre seniorské šampionáty. Bude sledovať všetky slovenské talenty v NHL, ktoré majú perspektívu reprezentovať v seniorskom výbere.

Páčil sa vám článok?