Futbalisti naďalej naťahujú fanúšikov

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

Kašleme na vás! Takto nejako zareagovali slovenskí futbaloví fanúšikovia na posledné výsledky v najvyššej súťaži a poriadne to dali pocítiť aj bratislavským tímom. Posledné derby Inter - Artmedia preto sledovalo oficiálne niečo vyše 800 divákov, ale neoficiálne sme ich na tribúnach Pasienkov nenarátali viac ako 500!

Bolo pritom o čo hrať. Interu ide stále o miesto v osmičke najlepších, z posledných šiestich stretnutí štyri vyhral, no namiesto toho, aby sa jeho fanúšikovia zmobilizovali, Pasienky sú stále prázdne. Tentoraz však zostali doma aj Petržalčania. Posledná domáca prehra s Trnavou, vyhnala z tribún i tých najvernejších divákov.

Presne podľa tohto aj vyzerala sviatočná atmosféra počas vzájomného duelu. Ticho, smutno. Menej to prekážalo interistom, ktorí dokázali využiť jednu zo svojich šancí a získali tri cenné body. „Pochvala patrí najmä brankárovi Bernadymu, chytil aspoň štyri gólové príležitostí. Víťazstvo sme si však za disciplinovaný a organizovaný výkon zaslúžili. Je pravda, že pri nás stálo aj šťastie,“ potvrdil tréner Ladislav Jurkemik a pripomenul: „Ak však tieto tri body nepotvrdíme budúci týždeň v Senci, víťazstvo nad Artmediou stratí na dôležitostí.“

Paradoxne, v možno o niečo zložiteješej situácii je súčasná Artmedia. Petržalčania prehrali tri posledné stretnutia a trápia sa výsledkovo i herne. Na Interi nestratili len tri body, ale aj Halenára, ktorý musel odstúpiť pre svalové zranenie. „Musíme sa z toho dostať. Prehry sú nepríjemné, ale neznamenajú koniec sveta. Na Interi sme nehrali zle, nepremieňali sme však šance, ale taký je futbal,“ priznal tréner Štefan Horný. Artmedia v poslednom období stráca najmä s tímami, ktoré sa „plancú“ okolo ôsmeho miesta, čo na jednej strane dáva nádej, že v rozdelenej súťaži nebudú až tak chýbať, no na druhej nedávajú dobrú vizitku hráčom, ktorí sa chcú pobiť o titul.

Potichučky, ale isto mieri do prvej osmičky Slovan. Naposledy získal cenný bod v Banskej Bystrici, keď mohol vyhrať, ale i prehrať, takže aj podľa trénera Jozefa Jankecha to bol zaslúžený bod.

Páčil sa vám článok?