Slovensko síce podľahlo v plážovom tenise Česku, ale ide zabojovať o majstrovstvá sveta

9.7.2017

Zdroj: t-com

Páčil sa vám článok?

Slovenskú reprezentáciu pripravujúcu sa na historicky prvú účasť na majstrovstvách sveta družstiev v plážovom tenise čakala v sobotu na Magio pláži záverečná previerka. Slováci v generálke privítali na karibskom piesku Pláže kultúry a oddychu súpera z Českej republiky, ktorému podľahli 1:3.

Slováci pred nedeľným odletom do dejiska šampionátu nastúpili v generálke na kvalifikáciu proti českým reprezentantom. Naši susedia sa na majstrovstvách sveta družstiev tento rok nepredstavia. Na Magio pláži však proti našim reprezentantom nastúpili v tom istom zložení ako vlani na MS družstiev. A v zápase proti Slovákom dominovali. V ženskej štvorhre sme s Češkami prehrali 1:6, 2:6 a v mužskej štvorhre zase naši podľahli Čechom 5:7, 7:5 a 5:7. „Za normálnych okolností by sme za tohto stavu celý zápas prehrali, ale nakoľko išlo o prípravu, tak sa hrali ešte aj dve zmiešané štvorhry, z ktorých sme jednu vyhrali a druhú prehrali," povedal pre Bratislavské noviny kapitán slovenského družstva v plážovom tenise Michal Ivan. Slovenské družstvo nastúpilo v zložení Adam Kakula, Adam Karlubík, Denisa Antolíková a Rebeka Zálešáková.

Zdroj:

Najväčšie problémy robila našim výborná Češka Vendula Plechatá.

Slovenská reprezentácia dnes odletela do Moskvy, kde ju čaká premiérová účasť na majstrovstvách sveta družstiev v plážovom tenise. Slováci zabojujú v kvalifikácii o jednu zo 4 miesteniek zaručujúcu účasť v hlavnom turnaji. Počet účastníkov v hlavnom turnaji je obmedzený na 24 krajín, pričom prvých 20 krajín je zoradených podľa výsledkov MS 2016 a ide priamo do hlavnej súťaže. Zostávajúce krajiny musia bojovať v kvalifikácii o účasť v turnaji. Tohtoročných majstrovstiev sveta družstiev v plážovom tenise v kategórii dospelých sa zúčastní celkovo 28 krajín: Bielorusko, Brazília, Bulharsko, Cyprus, Čile, Egypt, Ekvádor*,  Estónsko, Francúzsko, Holandsko*, Izrael, Japonsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Maroko,  Moldavsko,  Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rusko, San Maríno, Slovensko*, Španielsko, Švajčiarsko, Taliansko, Thajsko, Venezuela.

(ars, foto: t-com)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie