Na Supermaratóne sa darilo aj Slovákom

26.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na sedemnástom ročníku Supermaratónu Viedeň - Budapešť, ktorého etapovým mestom bola prvý raz v histórii aj Bratislava, si úspešne počínali aj slovenské štafetové družstvá.

Najlepšie sa darilo družstvu Fakulty humanitných vied Univerzity Mateja Bela Banská Bystrica v zložení Jakub Beňo, Martin Prokein, Zdeno Babík, Martin Pupiš, Martin Škarba, ktoré v silnej konkurencii 167 štafiet obsadilo výborné desiate miesto. Banskobystričania zároveň vyhrali súťaž univerzitných tímov. Solídnu dvanástu priečku si vybojovala ďalšia banskobystrická štafeta, v ktorej bežali študenti osemročného športového gymnázia. Štafeta v zložení Lukáš Kula, Matúš Lunter, Martin Mistrík, Matej Rádl, Roman Vajs zvíťazila v hodnotení stredných škôl.

Okrem dvoch banskobystrických štafiet sa v celkovej klasifikácii objavili aj ďalšie tri slovenské družstvá. Colná správa Slovenskej republiky skončila na 28. mieste, miešaný tím Fakulty telesnej výchovy a športu UK skončil na 34. priečke a družstvo žien z tej istej fakulty obsadilo 113. miesto. V kategórii žien sa Bratislavčanky klasifikovali na 15. mieste. Zo 42 jednotlivcov dokončilo supermaratón merajúci celkove 318,6 kilometra 34 vytrvalcov. Z troch slovenských bežcov videl budapeštiansky cieľ iba Alexander Bögi, ktorý skončil na 30. mieste.

Supermaratón odštartoval 19. októbra vo viedenskom Pratri, jeho účastníci po absolvovaní 98,8 kilometra dlhej trasy prenocovali v Bratislave. Cieľ a štart Supermaratónu bol v Bratislave na nábrežnej promenáde pod Mostom Lafranconi. Odtiaľ sa vydali na druhý úsek dlhý 100 kilometrov. Na slovenskom úseku viedla trasa cez Most Apollo snerom na Dobrohošť, Vojku, Bodíky, Gabčíkovo, Palkovičovo a hraničný priechod Medveďov, druhá etapa končila v Györi. Na tretí deň absolvovali bežci na trase Györ - Tata 60,5 kilometra, štvrtý deň na úseku Tata - Budakeszi 59,2 kilometra. V posledný deň bol na programe polmaratón a po ňom účastníci dorazili do cieľa v Budapešti.

Páčil sa vám článok?