Interisti sa konečne rozbehli

26.10.2006
Páčil sa vám článok?

Keby bol každý týždeň ako tento. Povzdychli si fanúškovia Interu po poslednom anglickom týždni nabitom tromi ligovými kolami.

Žlto-čierni ho síce začali prehrou v Žiline, ktorá ich však odrazila do dvoch úspešných výsledkov. V strede týždňa nedali šancu Trnave a poslali ju domov s výsledkom 2:0. Ešte horšie skončili na Pasienkoch Nitrania, ktorí prehrali v sobotu 0:3 a mohli skončiť ešte horšie...

„Som rád, že sme sa konečne chytili. Posledné výsledky nás upokojili, darí sa nám aj strelecky a cítime, že máme na to, aby sme postúpili do elitnej osmičky,“ prezradil kapitán Rado Kunzo. Tréner Ladislav Jurkemik tiež chválil: „Chlapci konečne pochopili náš zámer. Hrajú bojovne, disciplinovane a veľmi ma teší, že sme sa dokázali presadiť aj strelecky.“ Jeho zverenci momentálne strácajú len bod na ôsmu Nitru a už túto sobotu nastúpia na ihrisku namočeného Trenčína.. Ak by sa im podarilo naplno bodovať, je možné, že sa konečne dostanú nad pásmo zaručujúce iba boj o záchranu...

Ďalším dvom bratislavským tímom sa cez víkend darilo menej. Petržalčania cestovali do Žiliny, kde však nestačili na rozbehnutých domácich a odniesli si nádielku 0:3. Tím spod Dubňa tak len potvrdil svoje dominantné postavenie v Corgoň lige a tréner Štefan Horný musel priznať: „Súper vyhral zaslúžene. Škoda, že sme nevyužili šancu na vyrovnanie za stavu 1:0, zápas by sa bol určite vyvíjal inak.“ Športovo však treba priznať, že domáci mali oveľa viac šancí a keby aj oni premenili každú, výsledok by bol pre Artmediu oveľa nepríjemnejší!

Slovanisti cestovali do Dubnice a proti zdecimovaným domácim mali blízko k trom bodov. Viedli 1:0, no v záverečných sekudnách ich obral o dva body bývalý spoluhráč Adámik. „Taký je futbal, hrávajú sa aj takéto zápasy,“ vzdychol kormidelník Jozef Jankech, ktorého okrem straty víťazstvá mrzel aj vynútený odchod Sama Slováka. Ten musel kvôli zraneniu predčasne z ihriska a v najbližšom období bude na trávniku určite chýbať.

Páčil sa vám článok?