Slov-Matic dieru do Európy neurobil

20.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ani bod! Futsalisti Slov-Maticu Bratislava necestovali na turnaj 1. skupiny UEFA Futsal Cupu 2007/2007 s veľkými očami. Napriek tomu sa však domov vracali sklamaní. V Sarajeve totiž prehrali všetky tri stretnutia a pre Slovensko nezískali ani bod. Do ďalšej fázy postúpili Kairat Alma Ata z Kazachstanu a taliansky tím Arzignano Grifo.

Pohroma sa začala hneď v prvom zápase. Bratislavčania podľahli kazašskému tímu 0:3. Napriek jednoznačnému výsledku nebol slovenský majster oveľa slabší. nastrelil brvno, žrď a súper s piatimi Brazílčanmi musel o víťazstvo bojovať.

Čo nevyšlo s Kairatom, chcel Slov-Matic napraviť v druhom dueli, s domácim KMF Partizan Sarajevo. Žiaľ, chlapci podali slabší výkon ako v premiére a podľa toho aj skončili. Prehra 2:6 im definitívne zahatala cestu do ďalšej fázy súťaže. Nečudo, že tréner Milan Kollár si pre agentúru poťažkal: „Začali sme veľmi dobre, ale po prestávke sme po školáckych chybách Bartošeka, Haľka a Berkyho dostali rýchlo tri góly. Sarajevo bolo zdolateľné, preto som z prehry sklamaný. Nepamätám sa, kedy naposledy sme v jednom polčase inkasovali šesť gólov. Hrali sme málo agresívne.“

V záverečnom stretnutí už išlo len o prestíž. Súboj s talianskym Arzignano Grifo však opäť potvrdil, že slovenského šampióna turnaj bud nezastihol v optimálnej pohode, alebo súperi boli jednoducho nad jeho sily. Slov-Matic prehral aj v tomto zápase 0:3 a bez bodu obsadil konečné 4. miesto.

„V lete sme obmenili káder, prišli mladí hráči, pre ktorých bol tento turnaj ešte príliš náročnou skúškou. Bola to však skúsenosť do budúcností, ktorá sa raz určite zužitkuje,“ dodal Milan Kollár.

Páčil sa vám článok?