Futbalisti Slovana bodujú naplno - vo Fortuna lige aj v Lige majstrov

6.8.2014
0
Futbalisti slovana bodujú naplno - vo fortuna lige aj v lige majstrov - skslovan
Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava pod vedením nového trénera Františka Straku zatiaľ v majstrovských zápasoch neprehrali. Vo Fortuna lige síce odohrali len dve kolá zo štyroch, keď dva zápasy boli pre Ligu majstrov odložené, v oboch ligových dueloch však bodovali naplno - doma zdolali Podbrezovú aj Ružomberok rovnakým pomerom 2:1.

Slovanistom sa zatiaľ darí aj v predkolách Ligy majstrov. V 2. predkole najskôr zdolali waleského majstra The New Saints FC doma 1:0 a na súperovom trávniku 2:0. V 3. predkole Bratislavčanom žreb prisúdil moldavského majstra FC Šerif Tiraspoľ. V prvom zápase doma dokázali nemožné a v oslabení zvíťazili 2:1. Polčas vyhrali 1:0 po pokutovom kope Igora Žofčáka a mali aj ďalšie šance na zvýšenie náskoku. V druhom polčase však domáca obrana zlyhala a Richard Lásik v 62. minúte v šestnástke fauloval súperovho útočníka. Vyslúžil si za to červenú kartu a penaltu. Brankár Dušan Perniš našťastie pokutový kop chytil, oslabený Slovan však inkasoval v 74. minúte. Bolo 1:1 a zdalo sa, že domáci zápas je stratený. V 85. minúte však Karol Mészáros využil chybu súpera a rozvlnil moldavskú sieť po druhýkrát.

„Bol to veľmi náročný zápas so silným súperom. Predovšetkým v prvom polčase sme podali zodpovedný a taktický výkon, aj keď na začiatku sme mali menšie problémy. Ujali sme sa vedenia, žiaľ, prišla osudná situácia a vylúčenie Lásika. Vďaka Pernišovi sme to prežili bez ujmy, ale potom prišla taktická chyba. Jablonský mal súboj ustáť. Nestalo sa a dostali sme gól na 1:1. Mužstvo si zaslúži pochvalu za to, že sa nevzdalo a bojovalo ďalej. Čakalo na šancu, ktorá prišla. Mészáros, ktorý hral dobre už vo Walese, potvrdil, že je to futbalista s veľkým potenciálom,“ uviedol tréner František Straka.

Pred odvetou v stredu 6. augusta 2014 v Tiraspole síce majú slovanisti na konte jeden inkasovaný gól, do odvety však odchádzali s predsavzatím streliť gól a bodovať.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?