Pohár UEFA: Artmediu čaká Espanyol

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Futbalisti z pravého brehu Dunaja sa znovu pochlapili a vďaka ich postupu do 1. kola Pohára UEFA príde do Bratislavy ďalšie atraktívne mužstvo. Po Girondins Bordeaux spred dvoch rokov a minuloročnej várke s Celticom Glasgow, Partizanom Belehrad, FC Porto, Glasgowom Rangers či Interom Miláno zavíta do hlavného mesta španielsky klub Espanyol Barcelona.

Rozhodol o tom postup bratislavského tímu cez bieloruské Dinamo Minsk v 2. predkole Pohára UEFA. „Som rád, že nám žreb určil práve Espanyol. Svojím spôsobom je to určitá odmena za dva ťažké postupy,“ prezradil tréner Jozef Adamec. Petržalský kormidelník začal zbierať informácie o súperovi už minulý víkend, keď sa v Španielsku začala najvyššia súťaž. Samotný Espanyol mal však ostrý štart o niečo skôr, keďže ešte v polovici augusta sa stretol s miestnym rivalom FC v zápase víťaza liga s víťazom Španielskeho pohára. Rijkaardovi zverenci v ňom zdolali Espanyol 3:0 a potvrdili, že výkonnostný rozdiel medzi FC a Espanyolom je predsa len väčší, než si myslia fanúšikovia modro-bielych. Mimochodom, málokto vie, že v samotnej Barcelone má viac priaznivcov práve Espanyol... Čo sa však týka medzinárodnej popularity, v prípade priaznivcov v celom Španielsku, tam už vládne FC Barcelona!

„Je to atraktívny súper, ktorý by mal prilákať fanúšikov. Teší ma aj to, že prvý zápas hráme doma. Espanyol má výborné mužstvo, no ani my nie sme bez šancí. Ak podáme výkony na hranici našich možností, vždy je tu nádej na dobrý výsledok,“ tvrdil tréner Jozef Adamec. Kapitán Daniel Tchuř ho doplnil. „Pred žrebom som si želal Ajax alebo práve Espanyol. Som rád, že vyšli Španieli. Bude to určite veľký sviatok.“ Manažér Artmedie Petr Kašpar bol tiež spokojný: „Spoločne s Ajaxom to bola najatraktívnejšia dvojica. Vlani sme sa stretli s podobným mužstvom, FC Porto, a dosiahli sme dobré výsledky. Tento rok to bude španielska futbalová škola, ktorá je pre fanúšikov určite atrakívna.“

V týchto dňoch sa bude rozhodovať ešte o tom, či sa úvodný duel 14. septembra odohrá na štadióne Artmedie, alebo či sa presunie na Tehelné pole.

Súper Artmedie sa nemôže pochváliť veľkými úspechmi. Ani raz nevyhral domácu ligovú súťaž, štyrikrát zvíťazil v Kráľovskom pohári. Naposledy sa tak stalo v lete, keď Espanyol zdolal vo finále Zaragozu 4:1 a toto víťazstvo ho posunulo do Pohára UEFA.

Páčil sa vám článok?