Artmedia si zopakuje minoloročný výlet, tentoraz ide do Gruzínska za FC WIT

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Z trojice slovenských pohárových zástupcov je zrejme najspokojnejší majstrovský Ružomberok. V 2. predkole Ligy majstrov sa stretne s celkom prijateľným súperom, svojím spôsobom atraktívnym a nie celkom nezdolateľným švédskym majstrom Djurgaarden.

Menej dôvodov na spokojnosť však majú slovenskí zástupcovia v Pohári UEFA. Trnava narazí v 1. predkole na azerbajdžanského vicemajstra Karvan Jevlach a Artmedia na gruzínskeho vicemajstra FC WIT. Súperi nepríjemní, málo atraktívni, postup zoberie každý za samozrejmosť, vypadnutie za obrovskú hanbu.

Viac skúseností s podobným súperom majú Petržalčania. Svoj vlaňajší útok na Ligu majstrov začali s Kajratom Alma-Ata, zástupcom Kazachstanu, čo nebol až taký vzdialený príbuzný od súčasného FC WIT. „Práve Kazachstanu sme sa chceli tento rok vyhnúť. Raz stačilo... V súčasnom zložení 1. predkola nebol príliš veľký výber, určite sme si viac želali súpera z Luxemburska alebo Lichtenštajnska, napríklad taký Vaduz, než z Gruzínska. Nič sa však nedá robiť, musíme to zobrať tak, ako to je. Možno je pre nás určitou výhodou, že začíname vonku, v každom prípade sa potrebujeme zoznámiť s mužstvm, ktoré nás čaká. Zatiaľ o ňom nevieme absolútne nič, môžeme preto začať zbierať informácie,“ prezradil pár hodín po žrebe petržalský manažér Petr Kašpar.

Pre trénera Jozefa Adamca je gruzínsky tím takisto veľkou neznámou: „Nie som veľmi nadšený, určite by som privítal súpera z inej krajiny. Nič sa však nedá robiť, musíme sa podriadiť žrebu. V dvojzápase bude dôležité, aby sa hralo podľa našich predstáv, my musíme rozhodnúť o tom, akým spôsobom sa bude hrať, čo znamená vnútiť Gruzíncom náš štýl hry. Je však pravdou, že múdrejší budeme, keď získame nejaké bližšie informácie. Tiež ma teší, že prvý zápas hráme vonku. Rozhodovať sa tak bude u nás a vtedy už spoznáme, kto proti nám stojí!“ Gruzínsky tím skončil v poslednom ročníku druhý, päť bodov za majstrom, v kádri má len domácich hráčov, žiadneho legionára.

Úvodné zápasy 1. predkola sa hrajú ešte pred začiatkom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - 13. júla, odvety sú na programe 27. júla. Postupujúci sa dostanú do 2. predkola, kam sa zaradí 29 nasadených tímov a 11 mužstiev z Intertoto Cupu (Nitra). Do 1. kola sa dostane 32 tímov, okrem toho tam bude 48 nasadených mužstiev a 16 tímov, ktoré neprejdú tretím predkolom Ligy majstrov. Postup z 1. kola však už bude znamenať vytúženú základnú skupinu Pohára UEFA...

Páčil sa vám článok?