Petržalský výpredaj sa končí, odchádzajú Fodrek s Borbélym, Hartig zostáva

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tohtoročný petržalský futbalový výpredaj sa blíži k záveru. Na pravom brehu Dunaja sa dáva dohromady úplne nové mužstvo než to, ktoré pred rokom začalo spanilú jazdu európskou Ligou majstrov. Poslednými dvoma odchodmi sú prestupy Fodreka do Ruska a Borbélyho návrat na hosťovanie do Nemecka.

Braňo Fodrek mieri do ruského Saturnu Ramenskoje, kde sa pod vedením Vladimíra Weissa pripojí k dalším spoluhráčom - Obžerovi, Ďuricovi a Petrášovi. „Saturn si Fodreka vyskúšal a vyzerá to tak, že sa dohodneme,“ prezradil manažér Artmedie Petr Kašpar.

V hľadáčiku ruského klubu bol aj Balázs Borbély, no slovenský reprezentant dal v tomto prípade prednosť 1. FC Kaiserslautern, kde hosťoval už na jar. Defenzívny stredopoliar sa tak vráti na Betzenberg, kde sa práve hrajú majstrovstvá sveta a Kaiserslauternu sa pokúsi pomôcť v boji o návrat do 1. bundesligy.

Jednou z mála dobrých správ pre fanúšikov môže byť tá, že Lukáš Hartig nakoniec zostane doma (chcel ho taktiež Saturn), no zlou správou je to, že príčinou zmareného prestupu je Hartigovo zranenie kolena, ktoré však môže sťažiť hráčov návrat na trávnik.

„Doma zatiaľ zostáva Ján Kozák, o ktorého sa síce tiež zaujíma niekoľko klubov, no k dohode so žiadnym ešte nedošlo,“ opisuje situáciu okolo niekdajšieho a možno aj budúceho špílmachra Petr Kašpar. Kozák síce vyjadril nádej, že sa mu podarí dostať do nejakého zahraničného klubu, ak by to však nevyšlo, minimálne do zimy zostane v Petržalke. „Na Slovensku budem hrať len za Artmediu,“ vyhlásil jednoznačne Kozák.

Okrem trénerskej dvojice Adamec - Brezík sa za Starý most začínajú sťahovať aj prvé posily. Z vypadávajúceho Púchova to sú stredopoliar Mráz a obranca Saláta, o ktorého mal veľký záujem aj bystrický kormidelník Radolský. Skúsenou osobnosťou by sa mohol stať 29-ročný Buryán, ktorý zhodou okolností skončil pred pár týždňami rovnako, ako jeho púchovskí kolegovia. S Blšanmi vypadol z najvyššej českej futbalovej súťaže!

Petržalčania odcestovali v pondelok na sústredenie do Rakúska, kde sa stretnú aj so svojimi bývalými spoluhráčmi. Jedným zo súperov v príprave totiž bude aj Saturn...

Páčil sa vám článok?