Račianski pozemkári sú už v B-divízii

7.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Muži KPH Rača získali do svojej klubovej vitríny ďaliu cennú trofej. Z turnaja C-divízie Pohára európskych majstrov sa vrátili nielen s celkovým víťazstvom, ale zabezpečili si aj postup do B-divízie.

Račiania vyhrali v Aténach všetky tri zápasy, nestratili ani bod a neinkasovali ani gól. „Vôbec som nerátal, že celým turnajom prejdeme ako nôž maslom. Súperi boli pre nás neznámou, chlapci však pristúpili ku každému stretnutiu zodpovedne, dôsledne dodržali taktické pokyny a nakoniec sa podarilo dosiahnuť vytúžený cieľ. Základom súpechu bola výborná obrana, nedostali sme ani jeden gól, čo hovorí samé za seba,“ povedal pre TASR tréner Miroslav Stryhal.

Račania postupne zdolali Ardas Vilnius 8:0, Rabat Depiro 1:0 a Napaios Apollon 2:0. „Symbióza skúsených harcovníkov s mladými talentmi priniesla svoje ovocie. Postup do B-divízie EPM je pre nás veľkou náplasťou za neúspešné účinkovanie v Interlige, kde sa nám aj vinou početných zranení nepodarilo postúpiť do Final Four,“ pokračoval kormidelník Rače.

Prezident zväzu pozemného hokeja Vladimír Margolien dodal: „Je to jeden z najcennejších úspechov tohto športu od vzniku samostatnosti. Ukázalo sa, že omladzovanie sa vypláca. Tréner Stryhal zaradil do tímu mladých hráčov, ktorí nielenže zapadli do koncepcie, ale nazbierali aj cenné skúseností a sebavedomie. Bol to vzor tímovej práce!“

(mm)

Páčil sa vám článok?