Starý háj sa chystá na jeden z vrcholov tohtoročnej dostihovej sezóny - Turf-gala

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Milovníci dostihov sú v pozore, blíži sa jeden z očakávaných vrcholov sezóny. V nedeľu 4. júna sa od 14.00 h začne program 28. ročníka Turf-gala. Starý háj bude počas popoludnia dejiskom deviatich pretekov a vrcholmi Cenou Ministerstva pôdohospodárstva SR a s Veľkou cenou Allianz-Slovenská poisťovňa, a.s., - Veľkou cenou Slovenska.

Turf-gala nebýva však len o dostihoch, usporiadatelia už tradične pripravujú množstvo sprievodných akcií a tohtoročné podujatie nie je výnimkou. Slávnostné otvorenie bude o 13.50 h a vystúpia na ňom mažoretky KLEOPATRA z Bratislavy-Devína. Práve Cena Hotela Devín bude prvými dostihami, po ktorých sa začne celý program. Z mimodostihových akcií sa pokúsia zaujať preteky chrtov, vystúpenie tanečného súboru moderného tanca BADULA, tí mladší sa dočkajú slávnostného otvorenia detského ihriska, nasleduje vystúpenie súboru moderného latinskoamerického tanca LATINKO, či autogramiáda MISS 2006 Magdalény Šebestovej, prvej vicemiss 2006 Zuzany Lazovej a druhej vicemiss 2006 Dagmar Ivanovej.

Veľa návštevníkov a ešte viac návštevníčok sa však, samozrejme, najviac teší na jednu z obľúbených prehliadok - súťaž o najelegantnejšiu dámu v klobúku. Prezentácia všetkých záujemkýň je naplánovaná na 16.05 h, vyhodnotenie súťaže bude o 16.15 h. Na záver celého popoludnia je pripravené žrebovanie vstupeniek. Tie sa dajú kúpiť od 10.00 do 17.30 h, žrebovanie bude o 18.10 h.

Turf-gala je však, samozrejme, hlavne o dostihoch. Z ponúkanej deviatky na štartovej listine lákajú najmä Cena ministerstva pôdohospodárstva SR (rovina Gd-3, 3+, 1200 metrov, s dotáciou 850 tisíc korún) a Veľká cena Allianz-Slovenská poisťovňa, a.s., - Veľká cena Slovenska (rovina Gd-3, 4+, 2400 metrov, s dotáciou 900-tisíc korún). Na prvé preteky sa prihlásilo 11 koní, na druhý desať, na štarte by sa mali objaviť také džokejské esá ako Jozef Bojko, Jaroslav Línek, Günter Schadler, Piotr Piatkowski, Jean-Pierre Lopez, Piotr Krowicki...

Páčil sa vám článok?