Zimný štadión na Borinskej ulici je skolaudovaný

24.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nový zimný štadión na Borinskej ulici v Lamači bol minulý piatok skolaudovaný. Pre Bratislavské noviny to potvrdil bývalý hráč Slovana Bratislava Ľubomír Pištek, ktorý je jedným zo spoločníkov ZLL-SPORT, s.r.o., ktorá štadión postavila. Slávnostné otvorenie zimného štadióna, ktorého súčasťou sú aj dve curlingové dráhy, bude okolo Vianoc.

Klzisko má rozmery 26,5 x 56,5 metra, čo je na šírku aj na dĺžku o pol metra viac, ako majú ľadové plochy v NHL a aj tá v Poprade, kde sa hráva slovenská extraliga a ruská KHL. Prevádzka štadióna sa zatiaľ len rozbieha, prenajať si ľadovú plochu môže prakticky každý 24 hodín denne a sedem dní v týždni. Zatiaľ sa tu korčuľuje a hrá hokej spravidla od 6.00 do 24.00 h.

Ako potvrdil Ľubomír Pištek, ľadovú plochu plánujú otvoriť aj pre verejnosť, zatiaľ však nie je rozhodnuté, kedy bude klzisko k dispozícii na verejné korčuľovanie. Po dohode so samosprávou sa tu už začali krúžky korčuľovania pre deti z materskej školy, neskôr by mali priestor dostať aj deti z tunajších základných škôl.

Zimný štadión sa nachádza na pozemku Súkromnej obchodnej akadémie LIBERTA na Borinskej ulici 23, ktorej zriaďovateľ Ľubomír Sloboda je ďalším spoločníkom investora zimného štadióna. Podľa našich informácií by sa obchodná akadémia mohla rozšíriť či zmeniť na športovú základnú školu, žiadosť o zmenu už posudzuje ministerstvo školstva. Či sa podarí otvoriť tu prvú športovú triedu od budúceho školského roka, závisí od schvaľovacieho procesu ministerských úradníkov.

Súčasťou nového športového komplexu na Borinskej ulici sú okrem ľadovej plochy aj dve curlingové dráhy a reštaurácia s výhľadom na klzisko a curling.

Pôvodne mal byť lamačský zimný štadión postavený ešte vlani, pričom s výstavbou sa malo začať v marci 2010 a výstavba mala byť ukončená o pol roka neskôr. Výstavba sa však oneskorila a základný kameň štadióna nakoniec pokrstili v novembri 2010. Náklady na výstavby sa odhadovali na tri milióny eur.

(pol)
Páčil sa vám článok?