Po krasokorčuľovaní čaká Bratislavu ďalší sviatok - Davisov pohár s Rusmi

8.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Naše hlavné mesto má začiatok milénia ako vyšitý zo športovej rozprávky. Po vcelku vydarených a návštevníkmi príjemne hodnotených majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní prichádza na rad tenis a v ňom skutočná lahôdka - stretnutie 1. kola Davisovho pohára Slovensko - Rusko.

O akýsi tenisový „predkrm" sa postaral Dominik Hrbatý, ktorý sériu veľmi vydarených zápasov v Austrálií korunoval účasťou vo štvrťfinále na prvom tohtoročnom grandslamovom turnaji v Melbourne (vypadol s domácim Rafterom). Nečudo, že kapitán nášho tímu Miloslav Mečíř si pár dní pred stretnutím (9.-11. februára) želal: „Keby tak Dominovi vydržala forma z Austrálie..." Bezprostredne po návrate od protinožcov zamieril Dominik Hrbatý do Milána, kde sa, mimochodom, stretol s oboma ruskými hviezdami - Safinom a Kafeľnikom. Miloslav Mečíř pozná súperov do detailov: „Safin je typom bojovného hráča, ktorému vyhovujú dlhé zápasy Davisovho pohára a je v nich schopný víťaziť. Kafeľnikov je tenista svetovej extratriedy, v poslednom čase síce hrá s menšími výkyvmi, no tie vyplývajú zrejme z nabitého programu a množstva turnajov, na ktorých štartuje."

Dejisko stretnutia je už tradičné - hala C bratislavskej Incheby. Povrch sa priviezol dva týždne pred zápasom z Lisabonu, kde sa na ňom hral Turnaj majstrov ATP Tour. Po lístkách sa len tak zaprášilo, desať dní pred stretnutím ich zostalo len pár a organizátori mohli pripraviť ceduľku „Vypredané!"

Ako prvý z našich začal s tréningom Karol Kučera, vzápätí sa pripojil Ladislav Švarc, neskôr náhradník Karol Beck (Hrbatý hral v Miláne, Krošlák v Hamburgu). Čo sa týka našich ťahúňov, Miloš Mečíř tvrdí: „Hrbatý síce v Melbourne Safina zdolal, ale to neznamená, že automaticky zvíťazí aj v Bratislave. Nedávna výhra mu však aspoň dodá psychickú výhodu. Karol Kučera potrebuje odohrať čo najviac zápasov. Vidieť na ňom, že herne ide hore, forma stúpa, verím, že to dokáže práve v Davisovom pohári."

Na ruskú nomináciu sme čakali do stredy 31. januára, keď kapitán Šamil Tarpiščev oznámil, že do Bratislavy pricestuje s očakávanými Safinom a Kafeľnikom, tak trochu v ich tieni budú mladíci Michail Južný a Andrej Stoľarov. O tom, že ani títo dvaja však nie sú hocijakí tenisti, svedčí skutočnosť, že až na post náhradníka vytlačili známeho Olchovského. Druhý februárový víkend teda patrí tenisu, veríme, že Kučera, Hrbatý a spol. v ňom pripravia skutočnú lahôdku s víťazným koncom a s postupom do ďalšieho kola Davisovho pohára.

(mm)

Páčil sa vám článok?