Petržalka je v kríze, pomohla jej samospráva

5.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Petržalský futbal má znovu problémy. Hráčom chýbajú výplaty, na ploche pri bývalej Základnej škole na Ulici M. C Sklodowskej, kde by mal vyrásť nový stánok, nepočuť žiadne stavebné stroje, z klubu už odišiel aj bývalý šéf predstavenstva Miroslav Králik, ktorý ešte pred pár mesiacmi sľuboval investíciu pár miliónov eur.

Situáciou v klube sa zaoberalo aj petržalské zastupiteľstvo, ktoré nakoniec schválilo dotáciu 20 000 eur. Peniaze však budú využité len na mládežnícku časť klubu. - na zabezpečenie autobusovej dopravy (8000 eur), na výstroj (5000 eur), zabezpečenie ligových súťaží a turnajov, čiže prenájom športových priestorov, ocenenia jednotlivcov a družstiev (3000 eur) a sústredenia (4000 eur).

„Potešia nás všetky finančné prostriedky, ktoré nám uľahčia našu činnosť a potvrdia, že sme dobrým reprezentantom Petržalky. Pred voľbami poslanci deklarovali, že nám finančne pomôžu, som rád, že sa tak zatiaľ deje. Ďakujeme tým, ktorí rozhodli o pridelení sumy pre náš klub, veľmi si to vážime a veríme, že je to zárodok podpory našich mládežníckych tímov aj do budúcnosti. Vynasnažíme sa financie minúť čo najrozumnejšie," povedal pre agentúru SITA výkonný riaditeľ bratislavského klubu Viliam Raček.

„Máme záujem, aby sa futbal hrával opäť v Petržalke, v akej kvalite, záleží už na funkcionároch FC Petržalka 1898. Pevne verím, že časom to môže byť najvyššia súťaž alebo prvá liga, čo už závisí od hlavných sponzorov klubu. Mojou úlohou je urobiť všetko pre to, aby sme vybudovali regulárne ihrisko, aby sme vrátili futbal do Petržalky a pre to urobím všetko. Tým, že som našiel pochopenie v zastupiteľstve, verím, že sa to podarí do jedného-dvoch rokov," povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

Prezradil aj najbližšie konkrétne kroky, ktoré čaká od samotného klubu: „Musia sa definitívne dohodnúť, kde chcú mať štadión. Ak sa nedohodnú, tak asi budeme musieť postaviť mestský štadiónik a potom to premenovať. Pôvodná myšlienka bola, že štadión bude na pozemku bývalej Základnej školy M. C. Sklodowskej, ale teraz sa akoby špekulovaklo, či to tam postaviť. Do toho vstupuje rozhodnutie futbalového zväzu s Národným futbalovým štadiónom... Som rozhodnutý postaviť tribúnu na jednom regulárnom ihrisku, kde sa bude dať hrať prvá liga a potom už je na funkcionároch klubu, ako budú pokračovať," dodal Vladimír Bajan.

Petržalský futbal sa teda musí pripraviť na ďalšie horúce leto, po ktorom sa môže stať naozaj všetko...

(brn, rob)

Páčil sa vám článok?