Galéria hokejových fotografií na Novom moste

1.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Tridsiatka farebných i čiernobielych fotografií je už od piatku 29. apríla 2011 inštalovaná na pešej lávke Nového mosta. Fotografie zachytávajú tie najväčšie osobnosti, hviezdy, ale aj najemotívnejšie okamihy bohatej hokejovej histórie Bratislavy.

Nájdu sa na nich takí páni hokejisti, akými boli Čapla, Gregor, Fako, Černický, Starší, Golonka, Nedomanský, Dzurilla, Kužela, bratia Štastní, Rusnák, Pašek, Cíger, či Šatan. Fotografie zachytávajú nezabudnuteľné chvíle radosti na starom bratislavskom zimáku z 23. marca 1979 bezprostredne po tom, čo Slovan definitívne vybojoval ako prvé slovenské mužstvo historický federálny titul v československej lige. Iné fotografie zase dokumentujú ohromnú premenu, akou nedávno prešiel Zimný štadión Ondreja Nepelu v tradičnej bratislavskej športovej lokalite Tehelné pole.

Fotografie sú od legendárneho slovenského športového fotoreportéra Jána Súkupa. Organizátori výstavy a Bratislavského majálesu by boli radi, keby výstava vydražala na Novom moste do konca hokejových majstrovstiev sveta.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?