Hala na Jégého ulici prestáva spĺňať štandardy

3.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto prichádza o ďalšiu športovú halu. Tentoraz síce ešte nie doslova (zatiaľ), ale papierovo. Hala na Jégého ulici nedostala výnimku, aby sa v nej aj v budúcností mohli hrávať najvyššie súťaže v hádzanej.

Hala je domovom žien a mužov ŠKP, ktorých sa súčasná situácia najviac dotýka. „Ak nesplníme určité podmienky, aby hala vyhovovala požadovaným štandardom, od nového súťažného ročníka v nej nebudeme môcť hrávať majstrovské zápasy. Najväčšie nedostatky sa týkali nevyhovujúcich šatní, sociálnych zariadení a ďalších základných vecí," uviedla pre agentúru SITA manažérka žien ŠKP Renata Marcinová.

Správcom haly na Jégého je dlhoročný funkcionár SZH Anton Gregor, ktorý poskytol agentúre SITA ďalšie informácie a ozrejmil ďalšie súvislosti týkajúce sa tohto problému. „Halu, ktorá patrí niekomu inému, mám len v prenájme. Hracia komisia, ktorá udelila výnimku len do konca tejto sezóny, vyčítala v súvislosti s halou zlú hraciu plochu, nevhodné toalety, šatne a v zimnom období aj chlad. Mám vypracovaný projekt, ako by sa dali podmienky zlepšiť. Išlo by o investíciu približne 30- až 35- tisíc eur. Od majiteľa haly si však nemôžem peniaze pýtať. Po kúpe haly ju chcel zbúrať a postaviť tam niečo iné, ale nepodarilo sa mu získať stavebné povolenie," vysvetlil A. Gregor.

Podľa vlastných slov najskôr musí zistiť, aké sú ďalšie plány majiteľa. „Či by halu napríklad nepredal a ak áno, za akú sumu. Bol by som ochotný investovať spomenutú sumu na nevyhnutnú rekonštrukciu, ale len za predpokladu záruky, že aspoň päť najbližších rokov bude hala slúžiť naďalej športu. Potrebujem preto vedieť, či by ju bol ochotný prenajať na dlhšie obdobie ako len na jednu sezónu, čo platilo doteraz." dodal A. Gregor.

(brn)

Páčil sa vám článok?