Rugbistom poradí expert Rob Clivert

16.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Rugby Club Slovan Sprinkler Systém Bratislava má za sebou prvú sezónu v českej 1. KB lige. Ako jediný zástupca slovenského rugby síce skončil posledný, ale nabraté skúseností určite zužitkuje v budúcnosti.

Slovanisti odohrali v českej lige viacero vyrovnaných zápasov a len menšie skúsenosti ich obrali o lepšie výsledky. K postupnému zlepšovaniu by im mohol pomôcť aj príchod rugbyového experta Roba Cliverta. Bratislavský klub spoločne so Slovenskou rugbyovou úniou usporiada 12. a 13. júna 2010 trénerskú stáž pod vedením tohto anglického rugbyového experta.

Práve v Bratislave sa navyše 26. júna odohrá aj prvý ročník Slovenskej rugbyovej ligy. Pôjde o rugby, kde je v poli iba sedem hráčov a hrá sa na dva polčasy po sedem minút). Táto forma rugby bude aj na letnej olympiáde 2016 v Riu de Janeiro ako ukážkový šport. Liga sa odohrá formou turnaja, na ktorom sa v sobotu 26. júna 2010 zúčastnia: 1. RCS Bratislava, RK Bratislava, RC Spartak Trnava, RC Ravens Kosice a 1. FSK Marobudon Bardejov. Začína sa o 13.00 h, turnaj potrvá do 17.00 h, hrá sa na ihrisku ZŠ Kalinčiakova 12. Ako prvé sa predstavia deti z anglickej školy z Dúbravky a budú hrať tzv. bezkontaktné rugby (tag rugby). Vstup je voľný.

(brn)

Páčil sa vám článok?