Dostihy z Topoľčianok presunuli do Bratislavy

9.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Týždeň po Turf-gala býva v slovenskom dostihovom kalendári tradične vyhradený prvému mítingu v Topoľčiankach. Tento rok sa však s organizátormi od začiatku mája pohráva počasie a bohatý prídel zrážok spôsobil, že dráha Národného žrebčína je momentálne pre dostihové účely nepoužiteľná.

Z toho dôvodu sa dostihový deň presúva na centrálny hipodróm v Bratislave – Starom háji. Pripravených je osem zápolení, na svoje si okrem rovinových koní prídu aj prútenkári, stípleri a klusáky. Na štartových listinách je dovedna 84 koní, čo predstavuje slušný priemer 10,5 v jedných dostihoch.

Podľa šamorínskeho víťaza československého derby z roku 1971 pomenovaná Cena Hviezdara (II. kat., 1800 m, 2700 €) ponúkne porovnanie tria trojročných žrebcov Cox Oriona, Oglalu a Tacanasa so staršími koňmi. Z nich na popredné umiestnenie určite ašpirujú Atalana, Joy Of The Win a veterán Old Malt. Početne veľmi solídne obsadené sú prekážkové zápolenia. Jedenásť koní sa stretne v Cene Graduala (steeplechase, 3600 m, 1700 €).

Papierovo najvyššie šance sa dávajú skúseným harcovníkom Fan From Diatome a Vodorysovi, Stevero pravidelne strieda pády a dotované dobehy a tento raz to vychádza na ten lepší prípad. V hre je aj víťaz šurianskeho hlavného stíplu Toxic. Ďalší Cagáňovi zverenci Alitago Directa a Pistenteufel budú chcieť miešať karty v prútenkárskej Cene Diftery (3000 m, 1600 €), najnebezpečnejšími súpermi pre nich budú talentovaná skokanka Arda (víťazka Ceny Pittsburgha pred troma týždňami) a smoliar Titikatte.

Stará známa zostava klusákov sa zíde v Cene V.G.Starsboya (2200 m, 1400 €). Jaromírom Kotáskom do českého klusáckeho derby chystaný Zazazoo preverí špičku slovenských starších na čele so Satanom Misi. Štart prvých dostihov je tradične o 14:00 hod.

Vzhľadom na presunutie dostihového dňa 13. 6. 2010 z Topoľčianok do Bratislavy sa vzdialenosti dostihov č. 1 a 5. menia z 1780 m na 1800 m a kurz steeplechase sa upravuje na podmienky dráhy v Bratislave – Starom háji. Informácie o zmenách propozícii sú dostupné na stránke www.zavodisko.sk.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?