Pri Auparku je mestské lanové centrum

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pri Auparku otvorili koncom júla nové lanové centrum. Ide o prvú stavbu lanového centra mestského typu na Slovensku. Má tvar hradu s niekoľkými vežami a plošinami. Stojí na drevených stĺpoch vo výške 16 metrov.

Lanové centrum s názvom Liana au Park je vďaka prekážkam, ktoré sa delia na nízke a vysoké, prístupné pre všetky vekové kategórie od 10 rokov. Každý návštevník však musí mať minimálnu výšku 140 centimetrov. Každý lezec bude pred nástupom na lanové prekážky vybavený horolezeckým výstrojom. Keďže sa istí sám, je nutné, aby prešiel dôkladným preškolením. Aj po zaškolení však bude pod dohľadom vyškolených inštruktorov. Pre tých, ktorí zvládnu všetky stupne obťažnosti, je možnosť zvýšiť si adrenalín cestou na lanovke.

Lanové centrum sa stavalo vyše päť týždňov. Otvorené bude od skorej jari do neskorej jesene, sedem dní v týždni. Poplatky sú odstupňované podľa obťažnosti, od najnižších stupňov až po cesty lanovkou. Zvýhodnené vstupné majú školy a rodiny s deťmi. Bezpečnosť lanového centra je zaistená aj mimo prevádzkových hodín. Hlavná veža má uzamykateľný vchod a na stĺpy sa nedá vyliezť bez rebríka, pretože plošiny sa nachádzajú vo výške štyroch metrov.

Páčil sa vám článok?