MFK Petržalka dostala v Banskej Bystrici výprask

4.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka v 26. kole Corgoň ligy vysoko prehrali v Banskej Bystrici 0:4 a prepadli sa v ligovej tabuľke už na 11. miesto. Pred poslednými Košicami majú Petržalčania iba dvojbodový náskok.

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Petržalka  4:0 (3:0)
Góly: 8. Michal Ďuriš, 34. Seye, 42. Pleva, 64. Pich, ŽK: 3. Šedivý, 7. Hílek (obaja Petržalka), ČK: 20. D. Pires (Petržalka) po faule, rozhodovali: Prešinský - Cuninka, D. Hrčka, 1790 divákov

B. Bystrica: Boroš - Turňa, Adámik (46. Vajda), Chmelík, Brašeň - Pich, Pleva, V. Gajdoš (74. Rejdovian), T. Hučko (68. Snitka) - Seye, Michal Ďuriš
Petržalka: Jenčo - Čikoš, Šedivý, Mitrovič (54. Nachtman), D. Pires - Pavol Ďurica, F. Kiss, P. Sedlák, Hílek (83. Augustín), P. Fieber ml. - Machovec (68. Szarka)

Prvé štyri minúty patrili hosťom, ktorí dominovali na polovici Dukly, no do šance sa nedostali. Naopak, dva nešetrné zákroky Šedivého a Hílka akoby nakopli domácich, ktorí v 8. min ťažili zo štandardky, keď Gajdoš centroval od postrannej čiary z ľavej strany do "ohňa", kde Seye na vzdialenejšej žrdi poslal loptu k opačnej a tam už voľný Ďuriš nemal problém skórovať do odkrytej bránky Petržalky. Svoj stý zápas v drese Dukly pretavil do vedúceho gólu. Od tejto chvíle bolo viac aktivity na kopačkách banskobystrických futbalistov, ktorí však nevyťažili šancu ani z troch rohových kopov po sebe. V 20. min Ďuriš prenikal do šestnástky, mohol ísť sám na brankára, ale záchrannú brzdu zatiahol Pires, ktorý oprávnene videl červenú kartu. Z priameho kopu zo 17 m strieľal Hučko nad brvno. Až v 30. min sa hostia dostali do peknej akcie aj za prispenia šťastia pri prihrávkach Sedlák našiel Fiebera na ľavej strane pokutového územia a ten dobrou strelou preveril schopnosti Boroša. Na opačnej strane ale úradoval Ďuriš, keď v 34. min prenikal dopredu cez Mitroviča, dostal sa cez tohto hráča do šestnástky, k tejto dvojici vybehol brankár Jenčo, ale loptu v rohu pokutového územia iba vyrazil. Jenčo potom fauloval Ďuriša, rozhodca však ponechal výhodu, pretože v akcii bol Seye, ktorý nakopávaným oblúčikom trafil medzi žrde opustenej bránky Petržalky - 2:0. Hostia sa aj bez vylúčeného Piresa snažili hrať útočne, no nevedeli si vypracovať šance. V 42. min uvoľnil Seye Plevu, ten prešiel k šestnástke a presnou strelou k žrdi prekonal Jenča - 3:0.

Dukla aj v druhom polčase ťažila z početnej výhody. V 48. min zachytil strelu zdiaľky v pokutovom území Ďuriš, zadovkou našiel na päťke Brašeňa, ktorý si "spravil" brankára Jenča, ale netrafil prázdnu bránku. V 56. min cez Seyeho sa do šance dostal Ďuriš, ale Jenčo zmaril príležitosť Dukly. Gólový moment prišiel až v 64. min, opäť išla akcia cez aktívneho Seyeho po pravej strane, ktorý v páde stihol prihrať nabiehajúcemu Pichovi a ten z prvej tvrdo namieril pod brvno. Zápas sa následne už iba dohrával, hostia sa snažili o strely zdiaľky, ale nemierili presne.

Jozef Jankech (tréner Banskej Bystrice): "Po prehrách, ktoré sme mali za sebou, sme chceli konečne zabodovať cez súpera, ktorý v predchádzajúcich zápasoch odvádzal dobré výkony. Podarilo sa nám ho zdolať a v zápase dostali šancu aj tí hráči, ktorí nehrávali. Nie vždy sa zrodí taký výsledok, kde sa môže dať príležitosť mladým hráčom. Bolo to už po troch góloch rozhádzané a záver dopadol tak, ako dopadol. S výsledkom sme spokojní."

Peter Fieber (tréner Petržalky): "Chceli sme zabodovať v Banskej Bystrici. Chlapcov stále upozorňujem, aby si dávali pozor na začiatky zápasov a v posledných dueloch sa nám stáva, že do 6. min dostaneme nejaký gól. Aj teraz sme spravili chybu a následne nám rozhodca vylúčil Piresa. Druhý gól sme inkasovali zase po hrubej chybe a bolo za stavu 0:2, myslím si, po zápase. Domáci jasne dominovali, my sme nedokázali zvrátiť výsledok. Navyše sme dostali ďalšie dva góly a odchádzame domov s prehrou 0:4, taký je futbal. Súperovi gratulujem k víťazstvu. My sa musíme pobiť ďalej, dať hlavy dokopy a rozmýšľať, čo doma urobiť s Nitrou."

(sita)

Páčil sa vám článok?